Με το ενάμιση πόδι στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών είναι ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Μλάντοστ Μπρτσκο στη Βοσνία.

Η ομάδα του Πειραιά στον επαναληπτικό που είναι προγραμματισμένος για την επόμενη Τετάρτη θέλει δύο σετ για να σφραγίσει την πρόκριση. Με την εικόνα που παρουσίασαν πάντως οι νταμπλούχοι Βοσνίας, ο Ολυμπιακός δε θα έχει πρόβλημα να πάρει την πρόκριση.

Είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη χρειάστηκε μόλις μία ώρα αγώνα για να πάρει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες του ματς, έχοντας μάλιστα το εντυπωσιακό 80% στην επίθεση.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Πάβλε Πέριτς με 16 πόντους. Ο Μιγιαήλοβιτς είχε 14 και 13 πρόσθεσε ο Έγκλεσκαλνς.

Ο Δημήτρης Καζάζης κατά τη διάρκεια του αγώνα όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του πλην του Σταύρου Κασαμπαλή.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στο πρώτο σετ. Η ομάδα του Πειραιά με καλό σερβίς κατάφερε να χτίσει διαφορά από το ξεκίνημα. Με μόλις ένα χαμένο σε 24 προσπάθειες οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη έφτασαν στο 5-15 πάρα πολύ άνετα δείχνοντας ότι θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σε πολύ υψηλό ποσοστό και την υποδοχή τους φτάνοντας στο 14-25 του πρώτου σετ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν φουριόζοι και στο δεύτερο σετ. Με άσο του Πέριτς οι Πειραιώτες έφτασαν στο +2 (4-6) ενώ με τον Παγένκ στην γραμμή του σερβίς οι φιλοξενούμενοι έχτισαν νέο σερί για το 5-12 με τον Ζουπάνη. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη συνέχισε να πιάζει από τη γραμμή του σερβίς φτάνοντας στο 10-22 με άσο του Πέριτς. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το δεύτερο σετ με 11-25 με επίθεση του Μιγιαήλοβιτς.

Η Μλάντοστ προηγήθηκε με 4-1 στο τρίτο σετ με τον Χουκίσεβιτς αλλά το καλό σερβίς του Μιγιαήλοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει και να προσπεράσει με 4-6 με μπλοκ του Έγκλεσκαλνς. Με νέο μπλοκ του Εσθονού διαγώνιο η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο double score (5-10) ελέγχοντας απόλυτα το σετ. Η εικόνα του σετ δεν αλλάξε και ο Ολυμπιακός πήρε μία άνετη νίκη.

Τα σετ 0-3 (14-25, 11-25, 16-25)