Η περσινή σεζόν τελείωσε μ’ένα σωρό ερωτήματα για την ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, παρόλα αυτά οι «κυανόλευκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο ρόστερ για τη νέα χρονιά το οποίο θα βασιστεί στις δυνάμεις του συλλόγου και όλων όσων είναι πρόθυμοι να στηρίξουν το εγχείρημα.

Μέχρι σήμερα αρκετοί από το ρόστερ της περασμένης σεζόν αποχαιρέτησαν και θα συνεχίσουν μακριά από τον Ηρακλή. Με αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να στοχεύουν σε σημαντικές μεταγραφές. Η αρχή έγινε με την απόκτηση του 34χρονου πασαδόρου Φιλίπ Ντεσποτόφσκι ο οποίος έχει μια πλούσια διαδρομή στα γήπεδα του βόλεϊ και δείχνει ιδιαίτερα διψασμένος για το νέο του βήμα.

Η δεύτερη μεταγραφική κίνηση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν η απόκτηση του Κάιο Τιμπό ο οποίος ανακοινώθηκε επισήμως την Τετάρτη (6/8), πρόκειται να έναν 23χρονο Βραζιλιάνο κεντρικό ύψους 2.10 με τους «κυανόλευκους» να βασίζονται αρκετά στις ικανότητες του.

Εκτός από τις δύο περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί ο Ηρακλής συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις και βρίσκεται σε επαφή και με άλλους αθλητές, θέλοντας να δημιουργήσει ένα ποιοτικό ρόστερ.

Οι διοικούντες του Ηρακλή, προχωρούν τον σχεδιασμό της ομάδας και με τα τωρινά δεδομένα στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και σε μεγάλο βαθμό στην διάθεση των φίλων του συλλόγου. Ωστόσο πάντα στο προσκήνιο υπάρχει η περίπτωση Λεωνίδη ο ομογενής επιχειρηματίας έχει εκφράσει από καιρό το ενδιαφέρον και υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις των δύο πλευρών.

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν θεωρείται κάτι δεδομένο. Τα πάντα στην περίπτωση του Λεωνίδη – Ηρακλή θα ξεκαθαρίσουν όταν ο ομογενής επιχειρηματίας βρεθεί στη Θεσσαλονίκη κάτι που πρόκειται να γίνει όταν θα επιτραπούν οι πτήσεις για Ρωσία – Ελλάδα.