Ο Ολυμπιακός πήρε το ματς με τον Φοίνικα Σύρου (3-1) και μπήκε με το δεξί στη δεύτερη φάση της Volley League

Ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στο ματς, κατέκτησε με μεγάλη άνεση το πρώτο σετ αλλά δεν είχε συνέχεια. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή έφτασε τους 11 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι Συριανοί έμειναν στους 8 βαθμούς, επτά λιγότερους από τον πρώτο ΠΑΟΚ και δύσκολα θα διεκδικήσουν κάτι.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Μίλωνα. Ο Φοίνικας από την άλλη αντιμετωπίζει την Κηφισιά.

Οι Συριανοί μπήκαν φουριόζοι στο ματς και με εξαιρετικό μπλοκ πήραν διαφορά με το ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι με άσο του Ιερεθουέλο και μπλοκ του Κόστα έφτασαν στο 6-13 έχοντας πολύ καλή εικόνα στο ματς. Με άσο του Φράγκου η ομάδα του νησιού προηγήθηκε με 7-15 κάνοντας ό,τι ήθελε στο τερέν.

Η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή (8-18) με μπλοκ του Τζούριτς με τον Ολυμπιακό να μειώνει με άσο του Παγένκ. Οι Πειραιώτες δε βρήκαν λύσεις στην επίθεση, είχαν μεγάλο θέμα στην υποδοχή τους και οι Συριανοί έκλεισαν το πρώτο σετ με μεγάλη άνεση.

Με τον Πέριτς να παίρνει από επίθεση και σερβίς ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-1 στο δεύτερο σετ. Ο Φοίνικας μείωσε στους δύο πόντους με τον Τζούριτς και ισοφάρισε σε 7-7 με άσο του Έλληνα κεντρικού. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αντίδραση και προσπέρασαν με 10-7 με τον Πέριτς.

Με άσο του Τεπάν οι Πειραιώτες έφτασαν στο 14-9 με τον Φοίνικα να μειώνει και πάλι στον πόντο (15-14) με επίθεση του Στερν. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 16-16 με μπλοκ του Τζούριτς. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε και πάλι με 22-19 με μπλοκ της Πέριτς και σερί λάθη από Κόστα και Μιχάλοβιτς και έκλεισε το σετ με άσο του Πέριτς.

Με δύο σερί λάθη του Τεπάν ο Φοίνικας πήρε διαφορά στο ξεκίνημα του τρίτου σετ με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με άσο του Πέριτς. Με μπλοκ του Παγένκ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 10-9 και το 14-12 με μπλοκ των Παγένκ και Πέριτς.

Οι ερυθρόλευκοι εφτασαν στο 17-13 με άσο του Σλοβένου κεντρικού με τον Φοίνικα να μειώνει σε 18-16 με επίθεση της Τζούριτς. Η ομάδα του Τζουλιάνι προηγήθηκε με 20-16 με άσο του Πέριτς και έκλεισε το σετ με 25-22 με επίθεση του Σέρβου ακραίου.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι δυνατά και έφτασε στο 8-6 με άσο του Παγένκ και το 13-10 μετά από λάθος του Ιερεθουέλο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 17-13 με άσο του Τεπάν με τον Φοίνικα να μειώνει στους δύο πόντους (17-15) μετά από λάθος του Στιβαχτή.

Με πρώτο χρόνο του Παγένκ ο Ολυμπιακός έφτασε στο 22-19 αλλά ο Φοίνικας μείωσε στον πόντο για το 23-22 με μπλοκ του Φράγκου. Οι Πειραιώτες έφτασαν με τον Πέριτς στο διπλό ματς μπολ με τον Σέρβο να τελειώνει και το ματς.

Τα σετ 3-1 (15-25, 25-21, 25-22, 25-22)