Ο Παναθηναϊκός έχει σκοπό να σαρώσει εντός συνόρων και το απέδειξε και στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς πήρε την πρόκριση με μία τεράστια ανατροπή (3-2 σετ) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με 2-1 σετ ωστόσο έκανε την ανατροπή και πήρε μία μεγάλη πρόκριση στο κλειστό του Ρέντη. Καθοριστική από την γραμμή του σερβίς η Χαντάβα που έκανε ένα ακόμη μεγάλο ματς με την εκπληκτική Κρος στο φιλέ να δίνει μεγάλες βοήθειες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τη Χίπε διαγώνια, τη Χριστοδούλου στην πάσα, τις Κόστα και Σάλας στα άκρα και τις Γιώτα, Εμμανουηλίδου στο κέντρο και λίμπερο την Κονόμι. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με την Παπαφωτίου στην πάσα, την Στεπανένκο διαγώνια, τις Κωνσταντίνου, Γκρόθες στα άκρα, τις Χατζευστρατιάδου, Κρος στο κέντρο και λίμπερο τη Ρόγκα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην αναμέτρηση νευρικά και με λάθη. Οι γηπεδούχες αντιμετώπισαν όπως και στο ματς του πρωταθλήματος θέματα με την υποδοχή τους με το τριφύλλι να προσπερνά με 3-7 με άσο της Στεπανένκο και μπλοκ της Κρος. Με τη Χίπε στην γραμμή του σερβίς (ένας άσος) η ομάδα του Παρίζι μείωσε στον πόντο για το 6-7 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 8-8 με την Εμμανουηλίδου.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 10-9 με πρώτο χρόνο της Γιώτα. Η υποδοχή της ομάδας του Κάρλο Παρίζι είχε βελτιωθεί αισθητά και οι γηπεδούχες έφτασαν στο 15-12 με πάιπ της Σάλας με τον Απόστολο Οικονόμου να καλεί τάιμ άουτ. Το τριφύλλι αντιμετώπιζε προβλήματα στο κομμάτι μπλοκ – άμυνα με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 19-15 με μπλοκ άουτ της Σάλας. Με την Γκρόθες και άσο της Παπαφωτίου η ομάδα του Οικονόμου μείωσε στον πόντο με την Γιώτα να δίνει τέλος στο σερί. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ξανά σε 22-22 με την Κρος αλλά ο Ολυμπιακός τελείωσε το σετ με 25-22 με την Χίπε στη γραμμή του σερβίς και άσο της Γερμανίδας.

Βάζοντας «σημάδι» στην υποδοχή τη Μαριάνα Κόστα ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά στο δεύτερο σετ για το 4-7 μετά από λάθος της Σάλας. Με πλασέ της Χαντάβα και πρώτο χρόνο της Χατζηευστρατιάδου η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου έφτασε στο 5-10 και το 7-13 με την αρχηγό του τρφυλλιού.

Ο Ολυμπιακός μείωσε προσωρινά με τη Χίπε αλλά οι φιλοξενούμενες προπέρασαν πάλι με έξι πόντους (9-15) μετά από παράβαση της Εμμανουηλίδου στο φιλέ. Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά στο σετ με τον Κάρλο Πσρίζι να κάνει αλλαγές με Γενιτσαρίδη, Ξανθοπούλου και Κελεσίδη να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Το τριφύλλι έφτασε στο 14-23 και έφτασε στην άνετη κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-3 στο τρίτο σετ με τη Χαντάβα με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 4-4 με τη Σάλας και να προσπερνά με 7-4 με επιθέσεις της Χίπε και της Σάλας και τη Χριστοδούλου στη γραμμή του σερβίς. Το τριφύλλι συνέχισε να κάνει λάθη δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του Κάρλο Παρίζι να φτάσει στο 12-7 με μπλοκ της Εμμανουηλίδου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 16-10 με της Σάλας αλλά η Χαντάβα από τη γραμμή του σερβίς έδωσε την ευκαιρία στο τριφύλλι να χτίσει σερί για το 16-14 με επίθεση της αρχηγού της ομάδας του Απόστολου Οικονόμου. Με μπλοκ της Εμμανουηλίδου και λάθος της Γκρόθες ο Ολυμπιακός έφτασε στο 20-16 με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν στους δύο πόντους με μπλοκ της Στεπανένκο. Η ομάδα του Παρίζι έκλεισε τελικά το σετ με 25-20 και μπλοκ της Γιώτα.

Με λάθος της Στεπανένκο ο Ολυμπιακό προηγήθηκε με 5-2 στο τέταρτο σετ με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στον πόντο με άσο της Χατζηευστρατιάδου. Τα λάθη του τριφυλλιού συνεχίστηκαν δίνοντας την ευκαιρία στις γηπεδούχες να φτάσουν στο 8-4 με την Κόστα.

Η ομάδα του Κάρλος Παρίζι προηγήθηκε με 9-5 αλλά η Χαντάβα στη γραμμή του σερβίς βοήθησε τον Παναθηναϊκό να χτίσει σερί και να προηγήθεί με 9-13 μετά από άουτ επίθεση της Κόστα. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 17-17 με την ομάδα του Οικονόμου να προσπερνά με 17-20 με μπλοκ της Τσιτσιγιάννη. Οι γηπεδούχες μείωσαν στον πόντο με τη Σάλας αλλά και πάλι με τη Χαντάβα στη γραμμή του σερβίς ο Παναθηναϊκός έκλεισε το σετ και οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

Με τη Χατζηευστρατιάδου στη γραμμή του σερβίς και τη Χαντάβα με την Κρος να είναι εκπληκτικές σε μπλοκ και επίθεση το τριφύλλι έφτασε στο 2-11 στο πέμπτο σετ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακό δε βρήκε αντίδραση με τη Χαντάβα να τελειώνει το ματς.

Τα σετ 2-3 (25-22, 17-25, 25-20, 20-25, 6-15)