Ο Παναθηναϊκός πέρασε το πρώτο κρίσιμο τεστ στο πρωτάθλημα (3-0) κόντρα στον Φοίνικα Σύρου για την τέταρτη αγωνιστική και συνεχίζει μόνος πρώτος και δίχως απώλεια σετ στη Volley League.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα και είναι μόνη πρώτη αφήνοντας στη δεύτερη τον Ολυμπιακό που νίκησε τον ΠΑΟΚ αλλά με απώλεια βαθμού. Ο Φοίνικας Σύρου από την άλλη υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα και έμεινε στους πέντε βαθμούς και την τέταρτη θέση.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχει ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ (26/11, 19:15) στη Θεσσαλονίκη. Ο Φοίνικας από την άλλη υποδέχεται τον ΟΦΗ.

Η ομάδα της Σύρου πήρε γρήγορα προβάδισμα δύο πόντων στο πρώτο σετ με τον Μιχάλοβιτς. Ο Στάλεκαρ ισοφάρισε για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά με 7-5 μετά από μπλοκ άουτ του Ανδρεόπουλου με τους Συριανούς να ισοφαρίζουν με τον Φράγκο.

Με τον Έλληνα ακραίο να παίρνει το βάρος των επιθέσεων η ομάδα της Σύρου έφτασε στο 8-10 με τους γηπεδούχους να προσπερνούν ξανά με 13-11 με επίθεση του Ντεν Ντρις και πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ. Η ομάδα της Σύρου ισοφάρισε και πάλι με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 17-15 με τον Ντεν Ντρις.

Η ομάδα της Σύρου ισοφάρισε ξανά (18-18) με μπλοκ του Κόστα πάνω στον Πρωτοψάλτη. Ο Ρανγκέλ μπλόκαρε τον Στερν και ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά με 20-18 στην τελική ευθεία του σετ. Η ομάδα του Μπερτίνι έφερε το σετ ξανά σε ισορροπία με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν για αρκετούς πόντους με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο διπλό σετ μπολ με τον Στάλεκαρ (24-22) και την ομάδα της Σύρου να μένει ζωντανή μετά από λάθος του Ανδρεόπουλου. Με μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ.

Με άσο του Κόστα ο Φοίνικας πήρε και πάλι προβάδισμα δύο πόντων στο δεύτερο σετ. Ο Παναθηναϊκός με όπλο το μπλοκ του προσπέρασε με 6-4 μετά από λάθος επίθεση του Φράγκου. Με άσο του Ρανγκέλ η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 9-6 και το 11-7 με μπλοκ άουτ του Ντεν Ντρις. Οι Συριανοί βρήκαν απάντηση με τα καλά σερβίς του Κόστα για το 13-12 με μπλοκ άουτ του Στερν.

Ένα λάθος του Τζούριτς έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο +3 (15-12) με τους γηπεδούχους να διατηρούν αυτό το προβάδισμα μέχρι το 19-16 και την επίθεση του Ανδρεόπουλου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τριπλό σετ μπολ (24-21) με πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ με την ομάδα της Σύρου να μένει στο σετ μετά το χαμένο σερβίς του Ντεν Ντρις αλλά το λάθος του Κόστα από την γραμμή των 9 μέτρων έφερε τους γηπεδούχους στο 2-0 σετ.

Με άσο του Πρωτοψάλτη ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 3-1 στο τρίτο σετ με το μπλοκ του Κόστα να φέρνει το 5-5 με τον Μιχάλοβιτς να φέρνει τον Φοίνικα στο +2 για το 5-7 με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει με μπλοκ άουτ του Πρωτοψάλτη.

Το τριφύλλι προσπέρασε με 13-11 με επίθεση του Ντεν Ντρις με τον Φοίνικα να ισοφαρίζει σε 14-14 με μπλοκ του Κόστα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 17-15 με επίθεση του Πρωτοψάλτη και κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο πάγκος του Φοίνικα για διαμαρτυρία. Με άσο του Πρωτοψάλτη η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασε στο 20-17 με τον Φοίνικα να μειώνει στον πόντο με μπλοκ του Κόστα.

Με πρώτο χρόνο του Στάλεκαρ και άσο του Ντεν Ντρις οι πράσινοι έφτασαν στο 23-20 με τον Φοίνικα να μπαίνει ξανά στη διεκδίκηση του σετ με νέο μπλοκ για το 23-22 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος έφερε το τριφύλλι στο διπλό ματς μπολ με τον Έλληνα ακραίο να τελειώνει το ματς με άσο.

Τα σετ 3-0 (25-23, 25-22, 25-22)