Από την κόλαση στον παράδεισο ο αλύγιστος Παναθηναϊκός. Παρά τα προβλήματά του όλη τη σεζόν, αφυπνίστηκε στο κρίσιμο σημείο, νίκησε ξανά τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ και με τη σειρά στο 2-2.

Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετικό βόλεϊ, νίκησε με 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Μετς και ισοφάρισε την σειρά των τελικών σε 2-2 και ο πρωταθλητής θα κριθεί στον πέμπτο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη».

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυναμικά. Πήγε στο +4 πολύ νωρίς (9-5) και κατάφερε να την μεγαλώσεις στους 8 (19-11) με δυνατά σερβίς και συνεχομένους πόντος κυρίως από την Καρκάσες, συνέχισε τις καλές επιθέσεις και κατάφερε το «τριφύλλι» να πάρει το πρώτο σετ με 25-15.

 

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός βελτίωσε κατά πολύ την υποδοχή του από τα σερβίς. Το σετ πήγαινε πόντο μέχρι το 15-13, οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν άμεσα με πόντο της Νίζετιχ, όμως οι γηπεδούχες ξανά πήραν προβάδισμα σε πολύ κομβικό σημείο (21-19) εκεί η ομάδα του Νέσιτς δεν έχασε την ψυχραιμία της και έκανε το 2-0 στα σετ με 25-23 και πόντο της Άτκινσον.