Σε μία σπουδαία μεταγραφή προχώρησε το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, που έκλεισε τον διεθνή Ολλανδό ακραίο, Μάαρτεν Βαν Χάρντενερ, με τεράστια καριέρα στα Ιταλικά γήπεδα, μεταξύ άλλων.

Σε μία τρομερή επιλογή για την θέση του ακραίου κατέληξε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πήρε το πολυπόθητο «ναι» από τον Μάαρτεν Βαν Χάρντερεν, κλείνοντας ένα… επιθετικό πολυβόλο που θα αντικαταστήσει το κενό του Αλέξανδρου Ράπτη.

Κάπως έτσι, οι «ασπρόμαυροι» κλείνουν ακόμη μία θέση στην βασική τους σύνθεση, ενώ πλέον μένει να φανεί ποιος θα είναι ο πασαδόρος της ομάδας, ενώ μετά την απόφαση για πέντε ξένους, είναι αρκετά πιθανό ο ΠΑΟΚ να κινηθεί και για ξένο κεντρικό, με τον Μαξίμ Σκρεντάου να είναι πάντα στο μυαλό των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Μετά από τα πρώτα του βήματα στην Ολλανδία, ο βαν Χάρντερεν άνοιξε τα φτερά του για την Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ το 2014 πήρε μεταγραφή για το γερμανικό πρωτάθλημα και την ομάδα της Φριντρισχάφεν. Επέστρεψε στην Ιταλία όπου παρέμεινε για αρκετά χρόνια καθώς φόρεσε τη φανέλα των Ραβένα, Μοντένα, ITAS Τρεντίνο, Σιστέρνα.

Εν συνεχεία ακολούθησε το πέρασμα του από την Τουρκία εκεί όπου αγωνίστηκε για την Ζιραάτ. Ο βαν Χάρντερεν επέστρεψε ξανά στην Ιταλία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μοντένα και την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά με την Σιέννα.

Αξιοσημείωτη και η τροπαιοθήκη του έχοντας κατακτήσει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων τη σεζόν 2018-2019, το CEV Cup την ίδια σεζόν. Πρωταθλητής σε Τουρκία, Γερμανία και Ολλανδία, αλλά και μία φορά κυπελλούχος στη Γερμανία.

Μέρος της εθνικής ομάδας της χώρας του στην κατάκτηση του European Golden League το 2012. Καλύτερος ακραίος του Challenge Cup τη σεζόν 2020-2021, καλύτερος σέρβερ τη σεζόν 2018-2019 στο European Golden League, καλύτερος επιθετικός στο CEV Cup τη σεζόν 2018-2019, καλύτερος ακραίος του ιταλικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2016-2017.