Η Αθηνά Παπαφωτίου μίλησε για την ήττα από την Τενερίφη στο πρώτο ματς, τονίζοντας πως πίστευε πολύ στη νίκη, παρά τις απουσίες.

Η Αθηνά Παπαφωτίου σχετικά με το αρχικό σχήμα της ομάδας και το εάν η ήττα ήταν ανώδυνη δήλωσε: «Έπρεπε να κερδίσουμε 3-1, οπότε χάσαμε κάπως επώδυνα. Είχαμε θέληση, θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι ανεξαρτήτως των απουσιών και αυτό ήταν που μας ένωσε και μας έφερε την ομοιογένεια. Το πρώτο σετ ήταν κάπως αναγνωριστικό όσον αφορά το σχήμα της ομάδας αλλά από το δεύτερο και μετά δείξαμε μια σταθερότητα.»

Όσον αφορά το μπλοκ και το σερβίς ανέφερε: «Ήταν καθοριστικό και θετικά και αρνητικά το μπλοκ και το σερβίς. Είδαμε πως η αντίπαλη ομάδα είτε πήρε διαφορά είτε κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με αυτό το στοιχείο ενώ όταν λειτουργούσε καλά για εμάς υπερισχύαμε.»

Σχετικά με το πάθος και την ενέργεια που έδειξε σήμερα ανέφερε ότι: «Γενικά θέλαμε να κερδίσουμε. Το πάθος έχει να κάνει και με τη σύσταση της ομάδας που ο καθένας αναλαμβάνει ένα ρόλο. Δεν μπορεί μια ομάδα να έχει επτά παίκτες που παθιάζονται και ξεσηκώνονται. Η κάθε μία μας ανέλαβε ένα ρόλο, αυτή είναι και η δυναμική της ομάδας μας. Μου βγήκε αλλά το βασικό ήταν ότι θέλαμε να κερδίσουμε και το πίστευα πολύ και εγώ γι’ αυτό μάλλον είχα αυτά τα ξεσπάσματα.»