Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Μπεκεσκάμπα στην Ουγγαρία.

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς μπορεί να έχασε το πρώτο σετ ωστόσο παρουσιάστηκε σοβαρή και πήρε την «καθαρή» νίκη που της δίνει και προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Για να πάρει την πρόκριση στην τετράδα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κατακτήσει δύο σετ στον επαναληπτικό (3 Μαρτίου) στο κλειστό του Ρέντη.

Στον αγώνα της Ουγγαρίας ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός στο κομμάτι του μπλοκ. Με την Ζακχαίου να κυριαρχεί σε αυτή το κομμάτι η ομάδα του Πειραιά πήρε 15 μπλοκ.

Τεράστια εμφάνιση έκανε σε ακόμη ένα ματς η Σάσκια Χίπε. Η Γερμανίδα διαγώνιος σημείωσε 26 πόντους έχοντας μάλιστα 4 μπλοκ και έναν άσο. Ακολούθησαν η Κατερίνα Ζακχαίου με 15 πόντους και η Άνα Ζιβογίνοβιτς με 15 πόντους πεπίσης και 4 μπλοκ.

Για τις γηπεδούχες ξεχώρισε επιθετικά η Κλάριτσ με 26 πόντους και 5 μπλοκ. Ακολούθησε με 20 πόντους η Κόλαρ.

Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια του ζευγαριού Άαχεν – Μπεζιέ. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων διεξάγεται την Τετάρτη.

Τα σετ 1-3 (26-24, 23-25, 29-25, 23-25)