Οι εκπρόσωποι του ελληνικού πρωταθλήματος στο βόλεϊ είναι αισιόδοξοι για την επανέναρξη, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν με δύο μέλη της επιτροπής λοιμοξιολόγων.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός του ΓΓΑ έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και των ΤΑΑ. Ακόμη συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος και δύο μέλη της επιτροπής λοιμοξιολόγων.

Τα δύο μέλη της επιτροπής σημείωσαν ότι εφόσον ζητηθεί ακρόαση, θα σταθούν θετικά στο αίτημα για επανέναρξη των προπονήσεων και στη συνέχεια των αγώνων. Βασική προϋπόθεση θα είναι η αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ζήτησε να του εξηγηθούν οι λόγοι που το πρωτάθλημα της Volley League παραμένει στον πάγο παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει αναθεωρημένο πρωτόκολλο. Τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και ο ΓΓΑ σημείωσαν ότι ποδόσφαιρο και μπάσκετ είχαν έτοιμα πρωτόκολλα με τεστ γι’ αυτό και δεν διακόπηκαν.

Τόσο η ΕΣΑΠ όσο και η ΕΟΠΕ θα στείλουν την Τετάρτη το αίτημα ακρόασης στην Επιτροπή. Οι δύο αρχές ελπίζουν ότι την Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση και άμεσα θα υπάρχει και η απόφαση για την επιστροφή στις προπονήσεις.