Σε μία απόφαση-σταθμό κατέληξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λίγο μετά την έναρξη των Αγώνων του Τόκιο. Η διοργανώτρια αρχή θα επιτρέπει στους αθλητές που πήραν μετάλλιο να κατεβάσουν τις μάσκες τους πάνω στο βάθρο, για διάστημα 30 δευτερολέπτων.

Η Αυστραλία κατέγραψε μία μεγάλη επιτυχία στην 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αφού η ομάδα που πήρε μέρος στα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών στην κολύμβηση όχι μόνο κατέκτησε για τρίτη σερί διοργάνωση το χρυσό μετάλλιο αλλά κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η ίδια.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως λίγη ώρα μετά το επίτευγμα αυτό, που είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή των Μπρόντε Κάμπελ, Μεγκ Χάρις, Εμα ΜακΚίον και Κέιτ Κάμπελ, αυτό που συζητούσε πολύς κόσμος δεν ήταν το ρεκόρ αλλά η ενέργεια των αθλητών να βγάλουν τις μάσκες τους πάνω στο βάθρο και να βγάλουν φωτογραφίες (το ίδιο έκαναν και οι αθλήτριες του Καναδά και των ΗΠΑ που πήραν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα).

Πολλοί αναρωτήθηκαν κατά πόσο κάτι τέτοιο συνάδει με το αυστηρό πλαίσιο που έχει επιβάλλει η ΔΟΕ, όμως μετά την αρχική έκπληξη ήρθε και η επίσημη ενημέρωση, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να μην αιωρούνται ερωτηματικά.