Θα βγει από το λοκντάουν το ποδόσφαιρο; Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι νέες πληροφορίες η νέα πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι της επιτροπής λοιμοξιολόγων θα αφορά τη μετατροπή του ποσοστού πληρότητας στα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρο παραμένει σε ομηρία από την έξαρση του κορωνοϊου λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης «όμικρον» τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα γήπεδα λειτουργούν με πληρότητα μόλις στο 10% και στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι μεγάλες ομάδες τα κρατούν εντελώς κλειστά για να αποφύγουν τους διαχωρισμούς.

Το SportsroomGr είχε δημοσιεύσει την πρόταση που έχει γίνει από την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού και είχε γίνει αποδεκτή από τις ομάδες για εισήγηση προς την επιτροπή λοιμοξιολόγων να ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα για τους κατόχους διαρκείας, κάτι που θα έφερνε πληρότητα μάξιμουμ στο 35-40%.

Η επιτροπή συνεδριάζει αύριο και καλείται να αποφασίσει για την άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων που έφερε τις τελευταίες εβδομάδες στη ζωή μας η επέλαση της «όμικρον» και μεταξύ άλλων πρέπει να αποφανθεί και για το θέμα της επιστροφής του κόσμου στον αθλητισμό.

Νεότερες πληροφορίες θέλουν τους λοιμοξιολόγους να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα από το 10% στο 30% και ταυτόχρονα να μπει ένα συγκεκριμένο πλαφόν σχετικά με τον μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων που μπορούν να δώσουν το παρών σε ένα γήπεδο.

Υπάρχει η αίσθηση ότι έρχεται μία γενικότερη χαλάρωση των μέτρων, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάζει θετικά και τη μερική άρση των περιορισμών στον αθλητισμό, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σήμερα αν η επιτροπή των λοιμοξιολόγων θα υπερψηφίσει την παραπάνω πρόταση, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά την αυριανή συνεδρίαση.

Εις αύριον τα σπουδαία λοιπόν…