Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ο Κώστας Γκελαούζος εκφράζει τα συναισθήματά του μετά τον τερματισμό του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με ρεκόρ διαδρομής από Έλληνα αθλητή.

Ο δρομέας του Παναθηναϊκός έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καλύπτοντας την ιστορική διαδρομή σε 2:16.49! Η επίδοση αυτή έκανε παρελθόν το 2:17.56, ρεκόρ του Νίκου Πολιά, το οποίο κρατούσε από το 2004. Μάλιστα ο άνθρωπος που κατείχε το ρεκόρ ήταν εκείνος που έσπευσε να τον αγκαλιάσει αμέσως μετά τον τερματισμό του σε μία συγκλονιστική στιγμή.

Η ανάρτηση του Γκελαούζου:

«Τα συναισθήματα, τα ερεθίσματα, οι εικόνες, οι σκέψεις, τα βιώματα είναι πάρα πολλά απο αυτόν τον αγώνα.

Ακατόρθωτο να τα περιγράψω μέσα σε λίγες σειρές.

Ακόμη πιο δύσκολο να περιγράψω το ταξίδι πίσω από αυτόν τον προορισμό. Τον πόνο, τα όνειρα, την κούραση, τις αρνητικές σκέψεις, τις δυσκολίες, το άγχος, την πίεση… αδύνατον να τα πεις μονομιάς.

Θα σας πω όμως ότι μετά από όλα αυτά που περιγράφω πιο πάνω, ο τερματισμός είναι μαγικός.

Όχι όμως επειδή κόβεις μια κορδέλα ή επειδή περνάς τον τάπητα… αλλά επειδή αυτό που εισπράττεις από τον κόσμο, στην διαδρομή, στον τερματισμό αλλά και μετά τον τερματισμό.. είναι μοναδικό!!

Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα μηνύματα σας!!!Τα λόγια σας και η δίκη σας χαρά μου δείχνει ποσό σημαντικό είναι αυτό που κάνω όχι μόνο για εμένα αλλά και για εσάς, και ας έχει τις δυσκολίες του.

Πάνω από 7000 άτομα αυτή την Κυριακή που μας πέρασε μεταφέραμε το μήνυμα του μαραθωνίου, από τον Μαραθώνα εώς την «ψυχή» της Αθήνας, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, όπου κάθε τρόπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Όσο για την δίκη μου επίδοση, για το ρεκόρ αυτής την διαδρομής από Έλληνα αθλητή, δεν θα πω πολλά λόγια… τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.

Ευχαριστώ τον Νίκο Πολια που έτρεξε και με αγκάλιασε στον τερματισμό. Προπονήθηκα σχεδόν δυο χρόνια με αυτόν τον στόχο, το έβαλα πείσμα, το έβαλα στόχο και είπα στον εαυτό μου ότι θα το κάνω.

Είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να αφήσω το όνομα μου στην ιστορία, όχι τόσο για εμένα, αλλά για τους γονείς μου που με μεγάλωσαν και με έθρεψαν μέχρι να γίνω αυτό που είμαι σήμερα και να κάνω αυτά που κάνω.

Πιστεύω ότι το χρωστάω σε αυτούς.

Αλλα σας υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε αυτή η επίδοση και αυτό το ρεκόρ να είναι μόνο η αρχή».