Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε για πρώτη φορά για το ρεκόρ που σημείωσε αλλά και για τον επόμενο μεγάλο στόχο του Παρισιού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία στο Ρίμινι κατακτώντας το 7ο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος αθλητής.

Ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης αμέσως μετά έκανε διακοπές με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Βασιλική Μιλλούση και τις δύο κορούλες τους Σοφία και Λένια και επέστρεψε χθες στη χώρα μας.

Το OPEN βρέθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος με τον Λευτέρη Πετρούνια να μιλά για πρώτη φορά για το ρεκόρ που σημείωσε αλλά και για τον επόμενο μεγάλο στόχο του Παρισιού.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ξεχωριστό το 7ο για πολλούς λόγους. Το βασικότερο ότι έγραψε ιστορία αυτή η νίκη σπάζοντας ένα ρεκόρ και σε δεύτερη φάση το ότι δεν πονάω πια. Είχα καιρό να γυρίσω με επιτυχία χωρίς να πονάω, να κουνιούνται τα χέρια μου χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα και για μένα είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, το προπονητή μου τον Δημήτρη Ράφτη, την Ιβάνα, τον κ. Παξινό τον γιατρό και τον κ. Προβιά τον κριτή μας, που όλη η ομάδα δουλεύει γι’ αυτά τα αποτελέσματα ενωμένη.»

 

«Η οικογένειά μου με βοήθησε πάρα πολύ στο να ηρεμήσω, να πέσει το άγχος μου και να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να κοιτάζω την κερκίδα και να βλέπω τη Σοφία να με χαιρετά και να μου κάνει μια καρδούλα. Τη χαιρέτησα και εγώ και κάπου εκεί ηρέμησαν οι παλμοί μου γιατί συνειδητοποίησα ότι εκεί είναι ο πραγματικός αγώνας της ζωής, εδώ είναι ο αγώνας που κάνω τώρα γι’ αυτό το ένα λεπτό.»

«Για το Παρίσι δε μπορώ να θέσω κάποιον άλλο στόχο εκτός από το χρυσό. Αλλά για να είμαι απολύτως ειλικρινής είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Έχω να αντιμετωπίσω μεγαθήρια της γυμναστικής. Η Κίνα θα κατεβάσει τους καλύτερους αθλητές που διαθέτει και πιστέψτε με είναι πολλοί. Μπορεί να γίνει. Σ’ αυτό στοχεύω. Η δουλειά για μένα τώρα ξεκινάει. Μέχρι το Παρίσι τα κεφάλια κάτω και πρέπει να δουλέψω όσο δεν πάει για να φέρω αυτό το αποτέλεσμα.»