Τον τίτλο στην κατηγορία βαρέων βαρών στην πυγμαχία κατέκτησε ο Ουκρανός Ολεξάντρ Ούσικ, ο οποίος νίκησε τον Βρετανό Άντονι Τζόσουα στο Λονδίνο.

Την μεγάλη έκπληξη στο Λονδίνο έκανε ο Ολεξάντρ Ούσικ, ο οποίος κέρδισε στο γήπεδο της Τότεναμ και μπροστά σε 65.000 θεατές τον Άντονι Τζόσουα και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία βαρέων βαρών που αυτός είχε.

Ο Ουκρανός σε έναν αγώνα που διήρκεσε 12 γύρους είχε την υπεροχή στα σημεία, με τους κριτές να του δίνουν τη νίκη με 117-112, 116-112 και 115-113. Η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη για τον Τζόσουα στην επαγγελματική του καριέρα. Νωρίτερα και για την ακρίβεια το καλοκαίρι είχε ηττηθεί από τον Τάισον Φιούρι.

Ο Τζόσουα επέλεξε να αντιμετωπίσει τον 34χρονο Ούσικ, καθώς τον θεωρούσε εύκολο αντίπαλο, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως μετά το τέλος του αγώνα, ο 32χρονος πήγε στο νοσοκομείο για πιθανό κάταγμα στην κόγχη του ματιού του. «Μετά τον ένατο γύρο δεν μπορούσε να δει καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του.