Οι Γάλλοι πολίτες πιστεύουν πως οι τιμές των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς είναι ακριβές και το ποσοστό το 82%, νομίζω τα λέει όλα. Αυτό προκύπτει από τα δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε σήμερα (5/3) και σύμφωνα με τα οποία, το 79% των Γάλλων, πιστεύει ότι η απόκτηση θέσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι εύκολη, όσον αφορά στις διαδικασίες.
Αυτή η έρευνα της Odoxa, που πραγματοποιήθηκε για την Winamax και το RTL, δημοσιεύθηκε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της πρώτης φάσης πωλήσεων τριών εκατομμυρίων εισιτηρίων ανά πακέτο (σ.σ. τριών εισιτηρίων το ελάχιστο και 30 το μέγιστο), που αποτελεί αντικείμενο σκληρής κριτικής για την πολυπλοκότητά της και τις τιμές που χρεώνονται.

Κι ενώ την 14η Μαρτίου, θα απομένουν μόλις 500 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου), η υποστήριξη των Γάλλων στην διοργάνωση παραμένει ισχυρή, καθώς το 69%, εκτιμά ότι είναι θετικό που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν στο Παρίσι, ποσοστό μειωμένο κατά 5%, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021.
Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (64%), πιστεύει ότι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα δημιουργήσουν οικονομικές ευκαιρίες για την Γαλλία, αλλά επίσης σε ποσοστό 64%, δεν εμπιστεύονται τους διοργανωτές, για να ελέγξουν το κόστος αυτής της διοργάνωσης και να εξισορροπήσουν τον προϋπολογισμό μεταξύ δαπανών και εσόδων, σε ένα πλαίσιο έντονης ανησυχίας για τον «καλπάζοντα» πληθωρισμό.
Τέλος, το 72% των Γάλλων, εκτιμά ότι οι Ρώσοι αθλητές, που έχουν αποκλεισθεί από την διεθνή σκηνή μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θα πρέπει να μπορούν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, με τα χρώματα της Ρωσίας (28%) ή με ουδέτερη σημαία (44%), όπως προτάθηκε στο τέλος Ιανουαρίου, από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η έρευνα αυτή, πραγματοποιήθηκε το πρώτο διήμερο του Μαρτίου, με δείγμα 1.005 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω, αντιπροσωπευτικά του γαλλικού πληθυσμού και με περιθώριο σφάλματος 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.