Το σχόλιο του για τον προκριματικό έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου, τονίζοντας πως τον υποτίμησε κι είχε θέμα με το τερέν.

Αρχικά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης τόνισε στην ΕΡΤ: “Με το πρώτο άλμα έκανα το 8,03μ. Φαινόταν ότι ήταν αρκετό, αλλά είπα να κάνω άλλα δύο άλματα γιατί δεν έτρεχα καλά τη φορά μου, δηλαδή σταμάτησα για να πηδήξω. Μου φάνηκε λίγο περίεργος ο διάδρομος και είπα να δοκιμάσω και άλλο για να δω τι μπορώ να αλλάξω. Πήγα πίσω τη φορά μου και έκανα άκυρο, την ξαναπήγα και έκανα πάλι άκυρο. Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτό. Νομίζω δεν ήμουν αρκετά ενεργός, τον υποτίμησα τον προκριματικό. Δεν ξέρω γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη διαφορά στη φορά. Είναι περίεργο”.

Για το τι πρέπει να αλλάξει ενόψει του τελικού: “Μάλλον δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι. Θα μπω πιο ενεργά στη φόρα μου και θα βγει πιο καλό το πάτημα. Χρειάζομαι ένα καλό πάτημα και να βγει άνετα, να μη σταματήσω για να πηδήξω”.

Για το τι περιμένει στον τελικό: “Πέρασαν καλοί αθλητές. Όσοι είχα υπολογίσει. Ήταν όμως ένας προκριματικός, δεν μπορείς να κρίνεις από τώρα. Ούτε για μένα ήταν αντιπροσωπευτικά τα άλματά μου. Τα δύο άκυρα ήταν αρκετά καλύτερα, αλλά υπήρχε λάθος στη φόρα”