Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 16χρονου αδικοχαμένου Βασίλη Τόπαλου.

Η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου που έφυγε άδικα από τη ζωή γίνεται σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η ταφή του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του έφηβου αθλητή. Η Υποδιεύθυνση αντιμετώπισης αθλητικής βίας που ερευνά την υπόθεση, μελετά κάθε στοιχείο που έχει στα χέρια της και κινείται για να βρει ποια ήταν η ακριβής αιτία για τον άδικο χαμό του Βασίλη Τόπαλου

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ κλήθηκε εκτάκτως για συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης της σχολής όπου κατέρρευσε ο αθλητής.

Οι γιατροί του Τζανείου νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο 16χρονος Βασίλης σε κωματώδη κατάσταση, τον υπέβαλαν αμέσως σε ιατρικές εξετάσεις μεταξύ των οποίων και αξονική τομογραφία. Διέγνωσθη ένα αιμάτωμα, το οποίο έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Αφού χειρουργήθηκε, νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Τελικά ο 16χρονος υπέκυψε στα τραύματα του στις 2 Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το αιμάτωμα που προκάλεσε το θανατηφόρο τραυματισμό του Βασίλη Τόπαλου δημιουργήθηκε στον δεξιό κρόταφο και σε μέρος του δεξιού τμήματος του εγκεφάλου.

Οι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση καλούνται να ερευνήσουν εάν το αιμάτωμα που προκάλεσε το θάνατο του παιδιού, προήλθε από την πτώση στο γυμναστήριο ή από χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι από τον Γεωργιανό πυγμάχο ή ακόμα και από τις προηγούμενες ημέρες.

Για την υπόθεση έχει παρέμβει ο Άρειος Πάγος ζητώντας από τον αθλητικό εισαγγελέα την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής εξέτασης, έδειξε ως αιτία θανάτου τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στον κρόταφο του 16χρονου πυγμάχου, με τις αρχές να αναμένουν τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων που θα δώσουν απαντήσεις για την προέλευση του χτυπήματος.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την περίπτωση χορήγησης επιβλαβών σκευασμάτων.
Στο μεταξύ, ο πατέρας του πυγμάχου, αποδίδει τον θάνατο σε ατύχημα.