Σαν σήμερα , ένα χρόνο πριν, γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού ο Στέβαν Γέλοβατς πέθανε σε ηλικία 32 ετών.

Ημέρα πένθους η σημερινή (5/12) για την ΑΕΚ. Σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο, ξημέρωσε η καταρραμένη μέρα που πέθανε ο Στέβαν Γέλοβατς σε ηλίκία 32 ετών, βυθίζοντας τότε στο πένθος τους “κιτρινόμαυρους” και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ήταν 14 Νοεμβρίου όταν ο Σέρβος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στο γυμναστήριο – όπου έκανε την αποθεραπεία του από ένα διάστρεμμα που είχε υποστεί. Ένα γυμναστήριο που πλέον φέρει το όνομά του, σε έναν ελάχιστο φόρο τιμής από πλευράς της ΑΕΚ για τον 32χρονο γίγαντα με το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη, η οποία απέσυρε και την φανέλα του, η οποία βρίσκεται στην οροφή του κλειστού των Άνω Λιοσίων.

19 μέρες. Τόσο κράτησε το βάσανο και ο πόνος για όλους στην ΑΕΚ, με όλα τα μέλη της ομάδας απλώς να περιμένουν το μοιραίο, αφού σχετικά νωρίς έγινε σαφές ότι ο Σέρβος δεν θα κατάφερνε να παραμείνει στην ζωή. Ήταν 19 δύσκολες μέρες. Οι επόμενες 365 μέρες που ακολούθησαν τον θάνατό του σίγουρα δεν ήταν πιο εύκολες.

Ο Στέβαν Γέλοβατς ήταν ένα παιδί του πολέμου. Ένας πολίτης του κόσμου, ο οποίος ταξίδευε παντού με μία μπάλα στο αριστερό του χέρι, σκοράροντας με κάθε τροπο, μοιράζοντας παντού χαμόγελα. Ήταν μόλις 32 ετών όταν έφυγε από την ζωή. Και θα ζει για πάντα στις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ.

Δείτε το post της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Θυμηθείτε το υπέροχο VIDEO της ΑΕΚ για τον Σέρβο: