Το μεγαλείο καρδιάς τους έδειξαν για ακόμα μία φορά οι Ρίκι Ρούμπιο και Βίκτορ Κλαβέρ που χρηματοδότησαν την ανέγερση νοσοκομείου στη Βαρκελώνη, για άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

Οι Ισπανοί διεθνείς, μετά την κατάκτηση του τροπαίου και του χρυσού μεταλλίου με τη χώρα τους, προχώρησαν σε μία τεράστια κίνηση καθώς συνείσφεραν οικονομικά στην δημιουργία νοσοκομείου για καρκινοπαθείς στο «Dexeus University Hospital» της Βαρκελώνης.

Οι δύο αθλητές έχουν χάσει την μητέρα τους από την συγκεκριμένη νόσο και ο Ρούμπιο ανέφερε: «Η μαμά μου θα ήταν περισσότερη περήφανη για μένα που εγκαινιάσαμε αυτό το νοσοκομείο παρά για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Είναι ένα όνειρο που βγήκε αληθινό, πολύ μεγαλύτεριο από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η μητέρα μου είχε υποβληθεί σε ραδιοθεραπεία στις ΗΠΑ. Υπάρχουν μνήμες που με έχουν σημαδέψει. Χτύπησα ένα κουδούνι όταν με χρειαζόταν και το έσπασα. Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα νοσοκομείο για να δώσει χαρά στους ασθενείς του. Τα δωμάτια του νέου νοσοκομείου υπηρετούν το στόχο της αποσύνδεσης από τα άσχημα νέα. Αν μπορείς να απολαύσεις και να κόψεις τα λεπτά με λίγη απόσπαση της προσοχής από τα άσχημα ζητήματα, είναι πολύ καλύτερο».