Μπλεξίματα με την δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά για τον Καμερουνέζο παλαίμαχο, Σάμουελ Ετό που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για 22 μήνες λόγω φοροδιαφυγής.

Μετά το δικαστήριο για την κόρη που δεν αναγνωρίζει, ο άλλοτε σταρ των Μπαρτσελόνα και Ίντερ και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή.

Ο λόγος; Οικονομικό έγκλημα… Ο Ετό σύμφωνα με το δικαστήριο της Βαρκελώνης είχε φοροδιαφύγει και είχε κρύψει από το δημόσιο ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ μεταξύ του 2006 και του 2009.

Ο Ετό παραδέχθηκε την απάτη, αλλά έριξε την ευθύνη στον άλλοτε «δεύτερο πατέρα» του, Μεσαγές. Εν συνεχεία κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην εκπροσώπου του για φερόμενα αδικήματα απάτης και υπεξαίρεσης κατά τη διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων, θέμα που βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της έρευνας.

«Αναγνωρίζω τα γεγονότα και θα πληρώσω, αλλά να καταλάβετε ότι ήμουν παιδί τότε και ότι έκανα πάντα αυτό που μου ζητούσε ο πατέρας μου», είπε ο Σάμουελ Ετό.

Ο Μεσαγές από την πλευρά του προτίμησε να μην καταθέσει, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, Χεσούς Λάστρε, διαχειριστής μιας από τις εταιρείες που χρησιμοποιήθηκαν στην απάτη, αθωώθηκε.