Στο αφιέρωμα για τον Παναθηναϊκό σας είχαμε προϊδεάσει πως η γενιά του 2006, είναι από τις πλέον ταλαντούχες, που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια ο πράσινος οργανισμός.

Ένας από τους καταλύτες αυτής της πορείας με τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ είναι ο Δημήτρης Ζερβός, ο οποίος κάνει τα πάντα στο παρκέ. Η θέση του είναι πόιντ γκαρντ (1.85 ύψος) κι ένα από τα μεγάλα του προτερήματα είναι το low mistake μπάσκετ, που υπηρετεί. Σε απλά ελληνικά έχει «αλλεργία» στα λάθη, κάτι που κάνει ευτυχισμένους, όλους τους προπονητές του, είτε στον Παναθηναϊκό, είτε στην εθνική Ελλάδος.

Ο 15χρονος άσος δεν φοβάται να μπει στο καλάθι, είναι εξαιρετικός στις διεισδύσεις και δύσκολα κόβεται από τους αντιπάλους του. Επιπλέον έχει αξιόπιστο σουτ, είτε σε δίποντα, είτε σε τρίποντα κι αυτό τον κάνει άκρως επικίνδυνο για τους αντιπάλους του. Στην άμυνα είναι παντού, είναι αυτό που λέμε «σκύλος» και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως προκαλεί «ασφυξία», στα γκαρντ που μαρκάρει.

Είναι ένας «στρατηγός» του παρκέ, ένας εκ των ηγετών του Παναθηναϊκού κι είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα περιμένει πολλά από εκείνον, για να φτάσει στους στόχους της. Φυσικά εδώ να συμπληρώσουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται να βγάζει ποιοτικά γκαρντ και μακάρι ο Δημήτρης Ζερβός ν’αποτελέσει έναν από τους παίκτες, για τους οποίους θα μιλάμε σχεδόν καθημερινά στο άμεσο μέλλον.