Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, μετά και τα νέα μέτρα από πλευράς της πολιτείας στην πόλη, ανέστειλε τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., μετά από πρόταση της Ε.Π., παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με τον covid-19 και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και ειδικότερα την υγεία αθλητών-τριών παραγόντων και όλων των φορέων των αγώνων (Διαιτητές-Κριτές) των σωματείων της δύναμής της, αναστέλλει επ’ αόριστον τα πρωταθλήματά της, για όσο χρονικό διάστημα θα υφίστανται τα ανάλογα μέτρα.

Επισημαίνεται δε ότι, όταν με το καλό ξεπεραστεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα για την υγεία όλων μας, η Ένωση θα μεριμνήσει ανάλογα ούτως ώστε να δοθεί χρόνος να ετοιμαστούν αγωνιστικά οι ομάδες.

Με την ελπίδα ότι όλοι θα δείξουμε την απαιτούμενη ευθύνη για την άμβλυνση και εξάλειψη της πανδημίας, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και μένουμε ασφαλείς.

Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ».

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες νωρίτερα, η Ένωση είχε αναβάλλει τα πρωταθλήματα, μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου, όμως η αλλαγή δεδομένων στη Θεσσαλονίκη και το lockdown, έφεραν αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας. Όπως αναφέρει μάλιστα η Ένωση, όταν ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στις ομάδες για να προετοιμαστούν αγωνιστικά.