Την πιθανότητα να δώσουν υπηκοότητα στον Σέιν Λάρκιν, προκειμένου να αγωνιστεί με την εθνική Τουρκίας, φαίνεται πως σκέφτονται οι γείτονες, που συμμετέχουν στον όμιλο της εθνικής Ελλάδος στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά.

Ο ίδιος ο παίκτης της Αναντολού Εφές είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο πως «το ‘’ταξίδι’’ με την εθνική Τουρκίας θα μου φαινόταν πολύ όμορφο» και επί του θέματος ρωτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ουφούκ Σαρίτσα, ο οποίος προ ημερών ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2021.

«Σίγουρα μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Λάρκιν, νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύτιμος παίκτης», είπε αρχικά, για να αναφέρει όμως στη συνέχεια πως δεν είναι τόσο απλή υπόθεση η πολιτογράφησή του ως Τούρκου: «Δεν μπορούμε να πολιτογραφήσουμε έναν παίκτη έτσι κατευθείαν, αλλά μπορούμε να συζητήσουμε γι ‘αυτό και να το βάλουμε στην ατζέντα. Αν η TBF και ο Πρόεδρος συμφωνούν, γιατί να μην το εξετάσουμε; Ωστόσο έχουμε ήδη μερικούς παίκτες».

Όσο για τα κριτήρια παροχής υπηκοότητας, ο 47χρονος κόουτς είπε: «Όταν πολιτογραφούμε έναν παίκτη, μπορεί και να φύγει από τη χώρα μας, όπως είδαμε με τον Σκότι Γουίλμπεκιν για παράδειγμα. Ίσως πρέπει να λάβουμε ένα μέτρο γι ‘αυτό».

Είναι δεδομένο πως μια πιθανή συμμετοχή ενός σπουδαίου σκόρερ όπως ο Λάρκιν στην εθνική Τουρκίας θα ενδυναμώσει πάρα πολύ το συγκρότημα του Σαρίτσα, το οποίο πιθανότατα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι στον Καναδά.