Τα σερβικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Νίκολα Πέκοβιτς είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όμως η αλήθεια είναι πως σήμερα ο άλλοτε σέντερ του Παναθηναϊκού δεν διατρέχει τόσο σοβαρό κίνδυνο.
Τα δημοσιεύματα από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο έβαλαν… φωτιά στην μπασκετική Ευρώπη, καθώς ήθελαν τον άλλοτε ψηλό του «τριφυλλιού» να δίνει «μάχη» με τη ζωή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ποντγκόριτσα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα έδωσαν μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική, που αφορά την πορεία της υγείας του πρώην NBAer τις τελευταίες ώρες.

Ο Πέκοβιτς πράγματι είναι στο νοσοκομείο και έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, από τον γιατρό θεωρήθηκε σκόπιμο να του χορηγηθεί οξυγόνο.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Στο οικογενειακό του περιβάλλον σχολίαζαν ως υπερβολές τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες. Ο πρώην παίκτης βρίσκεται υπό παρακολούθηση, αλλά δεν είναι σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, η ενημέρωση των γιατρών το πρωί του Σαββάτου (10/10) στην οικογένειά του δεν έκανε λόγο για τόσο σημαντικές ανησυχίες, ούτε για κίνδυνο για τη ζωή του. Έτσι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, τα σερβικά δημοσιεύματα μοιάζουν αρκετά υπερβολικά.

Φυσικά, ευχή όλων είναι να βγει από το νοσοκομείο σύντομα, να είναι γερός και να αφήσει πίσω του αυτή τη δύσκολη εμπειρία.