Λίγο πριν το Παγκόσμιο, η Εθνική θα λάβει μέρος σε μεγάλο διεθνές τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι μαζί με τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Δύο σπουδαία φιλικά θα δώσει η Εθνική μας ομάδα πριν το Παγκόσμιο.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η «Επίσημη Αγαπημένη» θα λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, μαζί με τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Η Εθνική θα παίξει με την Team USA στις 18 Αυγούστου, ενώ στις 19 θα παίξει με τους Γερμανούς.

Αυτά τα δύο ματς θα αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε για την «Γαλανόλευκη» πριν το μεγάλο ραντεβού στο Παγκόσμιο. Νωρίτερα, η Εθνική θα παίξει δύο φορές με τους Σλοβένους, ενώ θα διοργανωθεί και το… κλασικό τουρνουά «Ακρόπολις».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ανέφερε σχετικά με το διεθνές τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι:

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη για την ελληνική κοινωνία λόγω του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος με 57 νεκρούς. Από αυτή τη θέση θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Όσον αφορά στα σημερινά νέα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Οι Εθνικές ομάδες ΗΠΑ, Γερμανίας και Ελλάδας έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Το τουρνουά στο οποίο θα λάβουμε μέρος αποτελεί το τελευταία στάση πριν τα επίσημα παιχνίδια.

Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό. Είμαι βέβαιος για την πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση και ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες παγκόσμιου ενδιαφέροντος με την παρουσία όλων των μεγάλων αστέρων αυτών των τριών Εθνικών ομάδων. Είναι σπουδαίο για μας το γεγονός ότι θα συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό».