Σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία θα διεξαχθεί το EURO 2028, όπως φαίνεται, με την UEFA να το ανακοινώνει επίσημα στις 7/4.

Ο βρετανικός συνασπισμός κατέθεσε το μοναδικό φάκελο υποψηφιότητας στην αρμόδια επιτροπή της UEFA, σύμφωνα με την Telegraph, με συνέπεια να περιμένει απλά την οριστικοποίηση της ανάληψης της διοργάνωσης.

Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Ιρλανδία είχαν αρχικό στόχο να διεκδικήσουν την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, όμως λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που θα είχαν, αφοσιώθηκαν στο Euro 2028.

Η επιλογή αυτή οδήγησε σε άλλες χώρες που ενδιαφέρθηκαν για το ευρωπαϊκό τουρνουά να κάνουν πίσω, όπως η Τουρκία. Η Ρωσία επίσης ενδιαφέρθηκε αλλά οι εξωαθλητικές εξελίξεις θα καταδίκαζαν κάθε απόπειρα κι έτσι η βρετανική υποψηφιότητα έμεινε μόνη στο τραπέζι.

Η διοργάνωση του 2028 αναμένεται να είναι η πρώτη με 32 ομάδες, ωστόσο δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι διοργανώτριες χώρες. Βάσει κανονισμού, μόνο δύο θα επιτραπεί και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα μοιραστούν αυτά τα “εισιτήρια”.

Η τελική ανακοίνωση της UEFA για την ανάληψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου.