Ο Ανδρέας Καπούλας είναι ένας άνθρωπος, που έχει δώσει πολλά στο βρετανικό μπάσκετ και συνεχιζει να το κάνει. Ο assistant coach του Μαρκ Στέτελ εξήρε την απόδοση των παικτών του, στον αγώνα με την Ελλάδα και παραδέχτηκε πως αυτή ήταν μία πολύ σπουδαία νίκη για τη χώρα. Ο Έλληνας προπονητής πρόσθεσε πως άπαντες στη Μεγάλη Βρετανία, στοχεύουν στην εξέλιξη και βελτίωση του σπορ.

Περιμένατε αυτή τη νίκη κύριε Καπούλα;

«Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, σκέφτεσαι πως θα νικήσει η ομάδα σου. Είμαστε ένα γκρουπ που είμαστε μαζί για πολλά χρόνια και αυτή η συνοχή είναι πολύ σημαντική. Είμαστε συνηθισμένοι σε δύσκολες καταστάσεις. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 14-15 πόντους, ακολουθήσαμε αυτό που λέμε ευελιξία, σκληράδα και ενότητα. Είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας. Αν ήταν κάποια άλλη ομάδα, θα μπορούσε άνετα να σταματήσει να παίζει όμως τα παιδιά που ήλθαν από τον πάγκο μάς έδωσαν ενέργεια και άλλαξαν το παιχνίδι.

Η Ελλάδα είναι μια τεράστια δύναμη, ξέραμε πως θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα για εμάς. Αυτές οι νίκες έχουν τεράστια σημασία για το μπάσκετ στην Αγγλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Πριν από το αποψινό ματς, το ρεκόρ ήταν 1-9! Επομένως, ήταν μια πολύ ιστορική νίκη, το ματς μεταδόθηκε από το BBC και το γήπεδο ήταν γεμάτο! Πιστεύουμε πως η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να γίνει μια νέα δύναμη στο μπάσκετ και συνεχίζουμε… Κερδίσαμε τη Γαλλία και τη Γερμανία στο προηγούμενο παράθυρο. Η Τουρκία θα είναι πολύ δυνατή και έτοιμη για εμάς.»

Ποια είναι η γνώμη σας για την Ελλάδα;

«Αυτή η ήττα δεν σημαίνει τίποτα για την Ελλάδα. Θα ετοιμαστεί για τη Λευκορωσία. Αυτά συμβαίνουν… Θα είναι πιο έτοιμη για τα επόμενα παιχνίδια. Δεν μπορείς πια να σκέφτεσαι αυτή την ήττα. Θα είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Σε αυτά τα παράθυρα, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Έχασε η Τουρκία από τη Λευκορωσία. Το μομέντουμ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό… Συνεχίζουμε. Κάθε ομάδα σε κάθε παράθυρο πρέπει να έχει συνοχή.

Τι νιώσατε όταν ακούσατε τον εθνικό ύμνο της γαλανόλευκης;

«Φυσικά όταν παίζει ο εθνικός ύμνος, όταν ακους “Ελλάς – Ελλάς” είναι κάτι ιδιαίτερο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχεις το μυαλό σου συγκεντρωμένο.

Αποστολή: Δημήτρης Μπούκας