Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Στόγιαν Βράνκοβιτς και νυν πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα «παράθυρα» της FIBA και έδειξε να είναι εντελώς αντίθετος σε όλη αυτή τη διαδικασία. 

Η χώρα του, Κροατία έχει μόλις μία νίκη μετά από τέσσερις αγώνες στον α’ προκριματικό γύρο, κάτι που καθιστά αρκετά δύσκολο το έργο της για τη συνέχεια. Η Κροατία θα ολοκληρώσει τον α’ προκριματικό γύρο με δύο εκτός έδρας αγώνες απέναντι σε Ιταλία (28/6) και Ρουμανία (1/7).

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Στόγιαν Βράνκοβιτς:

«Ως πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, είμαι περήφανος για το γεγονός πως έχουμε έξι παίκτες στο ΝΒΑ. Χάρη στη FIBA όμως δεν σημαίνουν κάτι για εμάς στην προκριματική φάση, από την στιγμή που δεν μπορούν να αγωνιστούν. Είναι περίεργο αυτό που γίνεται με τα παράθυρα»

«Οι μικρές χώρες, όπως είναι η Κροατία, δεν έχουν δυνατή λίγκα όπως η Ιταλία και η Ισπανία για να αντλήσουν παίκτες. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν άλλοι που δεν μπορούν να αγωνιστούν λόγω της διαμάχης της FIBA με την EuroLeague. Είναι ντροπή που η FIBA δεν διοργάνωσε τα προκριματικά το καλοκαίρι, ας πούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες. Είμαι πολύ εκνευρισμένος με την όλη διαδικασία».