Ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς δεν… μάσησε τα λόγια του στη Συνέντευξη Τύπου και ξέσπασε κατά των διαιτητών της αναμέτρησης Μαυροβούνιο – Νέα Ζηλανδία.

Οι αποφάσεις των διαιτητών έφεραν το ξέσπασμα του 49χρονου προπονητή του Μαυροβουνίου, ο οποίος είδε την ομάδα του να τιμωρείται με 4 τεχνικές ποινές στο παιχνίδι και τον ίδιο να αποβάλλεται πριν το ημίχρονο.

«Συγχαρητήρια στη Νέα Ζηλανδία, αλλά είναι δύσκολο να σχολιάσω το μπάσκετ απόψε. Έβλεπα το δεύτερο ημίχρονο από την τηλεόραση κι ήταν καταστροφή! Ήλπιζα κάποιος να ελέγξει την κατάσταση στο παρκέ! Μπορούμε να ζήσουμε με τις συνέπειες, χάσαμε το ματς, αλλά παλέψαμε. Ελπίζω κάποιος να τιμωρήσει τον διαιτητή απόψε», είπε στο αρχικό του σχόλιο.

Έπειτα, πρόσθεσε: «Οι παίκτες μου ένιωσαν πως τους… έκλεψαν. Δεν ένιωσαν πως ηττήθηκαν, αλλά ότι κάποιος τους το έκλεψε αυτό. Είμαστε μικρή χώρα, το καταλαβαίνουμε, είμαστε πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πρέπει κάποιος να μας σεβαστεί λίγο. Δεν είμαστε το φαβορί, ακολουθούμε τους άλλους, αλλά… 4-5 τεχνικές! Είναι πραγματικά τρελό! Στα αποδυτήρια οι παίκτες μου ήταν χάλια, όλοι!».

Ερωτηθείς για τις φάσεις που πιστεύει ότι αδικήθηκε η ομάδα του, υποστήριξε: «Μπορώ να σας δείξω πολλές φάσεις στην τηλεόραση, αν θέλετε να έρθετε μαζί μου στο ξενοδοχείο μετά».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ήταν καλό ματς, αλλά μερικοί με τις αποφάσεις που πήραν το κατέστρεψαν! Τους βλέπαμε να πηγαίνουν πέρα δώθε, δεν μπορούσαν να αποφασίσουν. Αυτή είναι η άποψή μου. Πάντα δίνω το χέρι μου στην καλύτερη ομάδα. Η Νέα Ζηλανδία έπαιξε υπέροχα. Αλλά είναι πιο σημαντικοί οι 10 παίκτες που είναι στο παρκέ. Όχι εμείς, όχι οι διαιτητές, κανείς. Απόψε ήταν διαφορετικά τα κριτήρια. Κάποιοι ήταν σημαντικοί στο παρκέ και άλλοι περίμεναν για μια απόφαση».