Έναρξη στην Β’ φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, με την Πολωνία και την Ρωσία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με την Πολωνία να μετρά το 3/3 και την Ρωσία να έχει 2/3. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά στο κρίσιμο σημείο οι Πολωνοί έφεραν… τούμπα το ματς και πήραν τη νίκη (79-74) που, ουσιαστικά, τους φέρνει στους 8 της διοργάνωσης.

Στο παιχνίδι: 

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι Ρώσοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ διατηρούσαν διαρκώς και ένα μικρό προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο υπέρ τους 16-22, ενώ και το ημίχρονο έκλεισε υπέρ των Ρώσων με 40-34. Για την Πολωνία, ο Πονίτκα είχε 12 πόντους, ενώ από την μεριά των “φιλοξενούμενων” , ο Κουλάγκιν μετρούσε 10 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση άλλαξε. Η Πολωνία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τους Ρώσους και με αποφασιστικό τρόπο πήρε το προβάδισμα, το οποίο και κράτησε ως το φινάλε του παιχνιδιού, φτάνοντας μια ανάσα από την πρόκριση στους 8 της διοργάνωσης. Στην τρίτη περίοδο ξεκίνησε η αντίδραση και στο τέταρτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε η ανατροπή με τους Πονίτκα και Βατζινσκι να κάνουν φοβερό ματς. Για τους Ρώσους, που πλέον έχουν ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης, ξεχώρισε ο Κουλάγκιν με 21 πόντους, αλλά δεν έφτασε.

Στατιστικά: