Ο παίκτης των Μπλέιζερς Σι Τζέι Μακόλουμ φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Έιντριαν Βοϊναρόφσκι και συζήτησε με τον δημοσιογράφο του «ESPN» για την εθνική ΗΠΑ, το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

«Για μένα ήταν εύκολη απόφαση και είπα στον Λίλαρντ πως εγώ αποσύρομαι», είπε αρχικά, για να προσθέσει λίγο αργότερα σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου: «Αν μού είχαν εγγυηθεί τη θέση μου στο ρόστερ των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έπαιζα τώρα».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Ήθελα πολύ να ξεκουραστώ, να δουλέψω συγκεκριμένα πράγματα και να είμαι γύρω από την οικογένειά μου περισσότερο από άλλα καλοκαίρια. Όλοι θέλουν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους και να πάνε στους Ολυμπιακούς, αλλά για μένα ποιο το νόημα να παίξω σε αυτά τα παιχνίδια; Πληρώνομαι από τους Μπλέιζερς και δουλειά μου είναι να είμαι έτοιμος από τον Σεπτέμβριο έως τον επόμενο Ιούνιο. Όλοι θέλουν να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ΛεΜπρόν, ο Λέοναρντ, ο Κάρι και η λίστα συνεχίζεται! Είναι μόνο 12 θέσεις. Θα ξοδέψω τις… σφαίρες μου;».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε: «Νομίζω, όμως, ότι και κάποιοι άλλοι σκέφτηκαν “γιατί να πάω και να είμαι ίσως το πρόσωπο μίας ομάδας που ηττήθηκε; Επίσης, μπορεί να σκέφτηκαν τον χρόνο συμμετοχής τους και την κούραση. Αν πηγαίναμε όλοι, τότε θα παίζαμε 20-25 λεπτά το πολύ. Με τόσους παίκτες εκτός, αυξάνεται ο χρόνος συμμετοχής σου, η κούρασή και ο τρόπος που χρησιμοποιείσαι.

Αυτό επηρεάζει το καλοκαίρι σου, αλλά και την κούρασή σου μέσα στην σεζόν, όταν είσαι εξαντλημένος τον Μάρτιο ή τον Ιανουάριο, λίγο πριν το All Star Break. Αυτα τα… έξτρα μίλια δεν είναι καλά για παίκτες που έχουν ήδη μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ.

Δεν θα ήθελα να πάω στην Αυστραλία ή την Κίνα και να επιστρέψω, για να προετοιμαστώ για την σεζόν. Ειδικά από την στιγμή που έχω την ευκαιρία να προγραμματίσω τον τρόπο που θα προετοιμαστώ, θα προπονηθώ και θα ξεκουραστώ, ώστε να φτάσω στο πικ μου την κατάλληλη στιγμή».

Βέβαια, τόνισε πως: «Αν δεν γινόταν το Παγκόσμιο τον Σεπτέμβριο, αν δεν ήταν τόσο κοντά οι ημερομηνίες, τότε ίσως κάποιοι να έπρατταν αλλιώς. Αλλά και τα πράγματα στο ΝΒΑ πλέον είναι διαφορετικά. Υπάρχουν πολλές ομάδες που ανταγωνίζονται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι νιώθουν πια πως έχουν μια ευκαιρία και θέλουν να κάνουν το καλύτερο».