ΠόποβιτςΔηλώσεις στο περιθώριο του παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Γκρεγκ Πόποβιτς.

Η προσήλωση στην άμυνα θα είναι το στοιχείο, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία στις ΗΠΑ να φτάσει ως την κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον προπονητή της Γκρεγκ Πόποβιτς.

Μπορεί οι περισσότεροι να συνδέουν τους παίκτες του ΝΒΑ με το επιθετικό ταλέντο, όμως φαίνεται πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αμερικής δεν συμφωνεί.

Ο πολυνίκης προπονητής έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να ζητάει από τους παίκτες του πράγματα που τον κάνουν ευχάριστο: «Όπως έχω πει πολλές φορές, η χαρά δεν είναι μια λέξη που χρησιμοποιούν οι προπονητές. Είμαστε βασικά άρρωστοι και πιθανώς ποτέ χαρούμενοι, αλλά αυτό πρέπει να είναι ο τρόπος που επικοινωνούμε».

Για να το κάνει πιο συγκεκριμένο στη συνέχεια, σχετικά με το τι ζητάει από την ομάδα του: «Διαρκώς προσπαθούμε και πετυχαίνουμε να βελτιωνόμαστε όσο περνάει ο καιρός, αλλά πρέπει να επενδύσουμε στην άμυνά μας. Είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε την ευκαιρία μας».

Οι ΗΠΑ πάντως στον πρώτο αγώνα τους δεν τα πήγαν άσχημα αμυντικά, αφού κράτησαν την Τσεχία στους 67 πόντους, ωστόσο αύριο θα έχουν οπωσδήποτε πιο δύσκολο έργο απέναντι στην Τουρκία (Τρίτη, 3/9, 15:30).