Ο πρόεδρος της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε για το τουρνουά στο Βόλο, αλλά και το σημαντικό που ακολουθεί στην Κίνα σε λίγες μέρες.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη λήξη του μικρού τελικού στον Βόλο ανέφερε:

«Η διοργάνωση ήταν υψηλού επιπέδου. Εμείς δίνουμε μεγάλη βάση σε αυτές τις ηλικίες. Το γήπεδο ήταν μικρό, αλλά οι αθλητές απόλαυσαν την εμπειρία. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτά που είδαμε, υπάρχουν θετικά σημάδια. Η δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε αυτά τα παιδιά και να τους δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες, μαζί με τις λίγκες και τις ομοσπονδίες. Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας που θα έχει γίνει ποτέ. Θα είμαστε στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, όπου το μπάσκετ είναι το νο.1 άθλημα. Θέλουμε να δώσουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Λευτέρη Αυγενάκη στον Βόλο, τόνισε: «Ήταν αναγνωριστικό το πεδίο. Εκπέμπουμε σε παρόμοια συχνότητα με τον Υπουργό. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα πως η Εθνική είναι πάνω απ’όλα. Πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην ελίτ και την βάση. Αυτό είναι το κεντρικό μας μέλημα».