Η Λιθουανία ανακοίνωσε τα φιλικά προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη στιγμή που ο κόουτς Κάζις Μακσβίτις είναι σε κατάσταση… συναγερμού με τους αμφίβολους.
Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιθουανίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου μιας και έχει να διαχειριστεί πολλές πιθανές απουσίες κομβικών παικτών της ομάδας του.

Μετά τον Εντγκάρας Ουλανόβας, ο οποίος απουσίασε πέρσι και θα απουσιάσει και φέτος (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), ο Μακσβίτις δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει με τις υποθέσεις των Μάριους Γκριγκόνις, Ρόκας Γκιεντράιτις και Λούκας Λεκαβίτσιους. Και οι τρεις θεωρούνται εξαιρετικά αμφίβολοι να συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους με τις ομάδες τους.

Ο πιο μεγάλος «πονοκέφαλος» όμως για τον έμπειρο τεχνικό ακούει στο όνομα Ντομάντας Σαμπόνις. Ο γιος του τεράστιους Άρβιντας, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν με τους Σακραμέντο Κινγκς βοηθώντας την ομάδα από την Καλιφόρνια να φτάσει στα πλέι οφ μετά από 16 χρόνια, αγωνιζόταν με πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο, σχετικά με το αν χρειάζεται επέμβαση στον καρπό, κάτι που σημαίνει πως εφόσον περάσει την πόρτα του χειρουργείου, τότε θα μείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες και δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσει τη χώρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την ίδια ώρα επισημοποιήθηκαν και τα φιλικά προετοιμασίας που θα δώσει η ομάδα της Λιθουανίας στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο:

22 Ιουλίου: Λιθουανία-Ιορδανία

24 Ιουλία: Λιθουανία Ιορδανία

29 Ιουλίου: Λιθουανία-Ουκρανία

1 Αυγούστου: Λιθουανία-Γεωργία

4 Αυγούστου: Φινλαδνία-Λιθουανία