Ο Ντίνος Μήτογλου είναι ο μεγάλος άτυχος του Μουντομπάσκετ για την Ελλάδα, καθώς μετά τον τραυματισμό που υπέστη στην χθεσινή προπόνηση δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Εθνική ομάδα, ιδίως όταν αυτό γίνεται δυο μέρες. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Ότι συνέβη έγινε δυο μέρες πριν όταν μετά από μια δυνατή πασά, δεν θυμάμαι ποιος την έκανε, η μπάλα βρήκε στο μικρό δάκτυλο του αριστερού, πόνεσα λίγο εκείνη στην στιγμή αρχικά δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο σοβαρό. Έκανα ακτινογραφία και αυτή έδειξε το κάταγμα. Με πονούσε πιο πολύ μετά το τέλος της προπόνησης, όμως προπονήθηκα και χθες το απόγευμα, είχα δηλαδή την δυνατότητα να το δοκιμάσω, ο πόνος όμως υπήρχε.

Προφανώς μίλησα με την ομάδα και τον γιατρό του Παναθηναϊκού, έπρεπε να την ενημερώσω και τελικά πήραμε την απόφαση να μην συμμετάσχω. Φυσικά δεν ήθελα κάτι τέτοιο να γίνει και δεν περνάει από το χέρι μου. Η υγεία ενός αθλητή είναι το νούμερο ένα πράγμα. Για την υγεία ενός παίκτη πρέπει να αποφασίσουν οι γιατροί όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε δυο μέρες πριν την έναρξη. Πιο πολύ στεναχωρήθηκα για την ομάδα και τον προπονητή. Ο καθένας με το τρόπο του θα με αντικαταστήσει και θα δώσουν το 110% από τον πρώτο αγώνα».