Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι γράφεται και τι λέγεται για τον ίδιο και την καριέρα του.

Μετά και τις πολλές απουσίες της Εθνικής ομάδας, ο ρόλος του Θανάση Αντετοκούνμπο έχει αναβαθμιστεί και αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της «γαλανόλευκης». Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε στο site basketnews ξεκαθάρισε ότι παλαιότερα είχε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα και δεν τον ενδιαφέρουν όλα όσα γράφονται για τον ίδιο.

«Έχω να πω δύο πράγματα για το θέμα. Το πρώτο είναι ότι όλοι έχουν την άποψή τους. Αλλά η μόνη φορά που σε πονάει κάτι, είναι όταν είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια, τότε θα σε πονέσει. Την ίδια στιγμή όμως, αν ξέρει κάποιος το ταξίδι μου… Φίλε, δεν είχα να φάω, ποιος ενδιαφέρεται για ένα άρθρο; Δεν είχα κάτι να φάω, είμαι γιος μεταναστών. Σχετικά με τα άρθρα, πρέπει να καταλάβεις ότι κάποιες φορές έχει σχέση με το γεγονός ότι ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και ξέρεις τι συμβαίνει» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια δίνοντας τη δική του απάντηση και συνέχισε:

«Θα σου πω κάτι αδελφέ: Στο υπόσχομαι, κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα στην ζωή. Αν σου έλεγα ‘μπαίνεις τώρα και παίζεις”. Μία μέρα θα παίξεις. Την δεύτερη φορά θα παίξεις. Κάποια στιγμή όμως θα γίνει σαφές ότι δεν ανήκεις εκεί. Με έχεις δει να παίζω; Έχεις δει τα highlιghts μου; Μοιάζω να μοιάζει ότι δεν ανήκω εκεί; Μήπως δεν είμαι αρκετά αθλητικός ή εκρηκτικός; Ίσως δεν είμαι αρκετά αθλητικός για να παίξω εκεί; Προφανώς και δεν ισχύει αυτό» είπε και πρόσθεσε «Οπότε τότε συνειδητοποιείς ότι υπάρχει άλλος λόγος. Ποιος ξέρει τον λόγο πίσω από αυτό το άρθρο; Όπως λέω όμως στα παιδιά, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς αισθάνεσαι. Εγώ αισθάνομαι σπουδαία. Είμαι χαρούμενος. Είμαι περήφανος για τους αδελφούς μου. Προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός και εκτός παρκέ, όπου κάνω πολλά πράγματα. Προσέχω την οικογένειά μου, τα αδέλφια μου, την μητέρα μου, όλους».

Η σχέση των αδελφών Αντετοκούνμπο με τον πατέρα τους ήταν ιδιαίτερη και αυτό φαίνεται από τα λόγια του Θανάση. «Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν είναι εδώ ο πατέρας μου. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Μπορείς να έχεις καλά παιχνίδια, άσχημα παιχνίδια, να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα. Αυτά συμβαίνουν. Αυτή είναι η ζωή. Δεν γίνεται να είσαι πάντα στην κορυφή».

Οι Νικς και οι Μπακς

Για το πόσο κοντά ήταν στους Νιου Γιορκ Νικς: «Ήμουν πολύ κοντά. Προφανώς ο Γιάννης είναι ο αδελφός μου και αγαπάω το Μιλγουόκι, αλλά την ίδια στιγμή θέλω να παίζω. Πάντα θέλεις να αισθάνεσαι σημαντικός. Τελικά μίλησα με τον κόουτς (σ.σ.: Έντριαν Γκρίφιν), μιλήσαμε, μου είπε ότι εκτιμάει το πώς παίζω και το παιχνίδι μου. Όταν τον άκουσα, κατάλαβα ότι αυτό είναι το μέρος για εμένα.

Το Μιλγουόκι είναι το μέρος μου, αγαπάω τους Μπακς, τον κόσμο, την πόλη. Ήθελα όμως να νιώσω σημαντικός ως αθλητής. Κάποιες φορές υπάρχουν άλλα μέρη που σε κάνουν να αισθάνεσαι σημαντικός. Ο Γιάννης δεν είχε λόγο στην απόφασή μου. Έχουμε ωραία κουλτούρα στο Μιλγουόκι. Αυτό αλλάζει τα πάντα. Πριν από δύο χρόνια υπέγραψα διετές συμβόλαιο με τους Μπακς αν και είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες που ήθελαν να μου δώσουν μία ευκαιρία. Σκέφτηκα τότε ότι είχαμε μία ομάδα που μπορούσε να νικάει».

Για την παραμονή στους Μιλγουόκι Μπακς: «Το πιο σημαντικό για έναν παίκτη όμως είναι να μην αφήνει κάποιον άλλο να δημιουργήσει κάποιο αφήγημα. Αν κάποιος το δημιουργήσει δεν πρέπει να το αφήσεις. Δεν είμαι εγώ τέτοιος. Δεν είναι αυτό κάτι που κάνουμε. Το να πει κάποιος για μένα “ω, σίγουρα θα μείνει στο Μιλγουόκι”. Υπήρχε το αφήγημα ότι θα έμενα σίγουρα. Γιατί το περίμεναν όλοι αυτό; Φυσικά λόγω του αδελφού μου, επειδή είμαστε κοντά. Φυσικά ο στόχος είναι να κερδίσουμε πολλά πρωταθλήματα μαζί και να μείνουμε παρέα, αλλά δεν ίδια στιγμή παίζω μπάσκετ για να παίζω μπάσκετ. Τι θα γινόταν αν υπήρχαν ομάδες που με ήθελαν περισσότερο; Τι θα έκανα τότε;».