Η διοίκηση του κυρίου Λιόλιου δεν ξεκίνησε και τόσο καλά αφού καλείται πλέον να πληρώσει έως και 400.000 ευρώ για αποζημίωση στους εργαζόμενους που έκοψε τα επιδόματα. Όλο αυτό καθώς υπάρχει δικαστική απόφαση από την προσφυγή των ίδιων των εργαζόμενων.

Απόφαση-δεδικασμένο που φέρει σε πολύ δυσχερή θέση οικονομικά την ΕΟΚ αλλά κυρίως ηθικά εκτεθειμένη απέναντι σε εργαζόμενους του μεροκάματου. Προφασιζόμενη κάποιο έγγραφο της ΓΓΑ η νέα διοίκηση το 2021 αποφάσισε να σταματήσει την καταβολή επιδομάτων στους εργαζόμενους!

Εκείνοι, περίπου 20, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κι η απόφαση τους δικαίωσε. Κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και η ΕΟΚ πρέπει να καταβάλει σε όλους όλα όσα οφείλει. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει δικαστικά και για τα χρήματα του 2021 που δεν έλαβαν ποτέ, αναμένεται να αποτελέσει και δεδικασμένο η διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο.

Πλέον η διοίκηση Λιόλιου θα πρέπει να εξηγήσει ποιοι ήταν οι λόγοι που πήρε την απόφαση να στερήσει τα χρήματα των υπαλλήλων αλλά και πως θα βρεθούν τα 400.000€ από τα ταμεία της ΕΟΚ. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η προηγούμενη διοίκηση κατέβαλε κανονικά τα επιδόματα τους, οπότε η κίνηση τους αφορά αυστηρά και μόνο την παρούσα διοικητική κατάσταση.

Μια κίνηση πάντως που σημειολογικά δείχνει πολλά για τον αυταρχικό τρόπο που διοικείται σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.