Τους 14 παίκτες που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία για τα παιχνίδια με Λετονία και Βουλγαρία ανακοίνωσε η ΕΟΚ, με τους παίκτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να απουσιάζουν από τη λίστα, ενώ εντός αυτής βρίσκονται 4 παίκτες του Προμηθέα.

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, ανακοίνωσε τους 14 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για τους δύο αγώνες των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022 που θα γίνουν στο Σεράγεβο.

Στην πρωτεύουσα της Βοσνίας θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες του συγκεκριμένου ομίλου για αυτό το «παράθυρο», με το καθεστώς της «φούσκας» και οι υποχρεώσεις της Εθνικής είναι στις 27/11 (19.00) με αντίπαλο τη Λετονία και στις 29/11 (19.00) με τη Βουλγαρία.

Από τη λίστα απουσιάζουν παίκτες που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ στην 14άδα βρίσκονται 4 παίκτες του Προμηθέα (Αγραβάνης, Γιαννόπουλος, Λούντζης, Μάντζαρης), στους οποίους υπολογίζει πολύ ο Έλληνας κόουτς. Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο Βασίλης Τολιόπουλος, αλλά και ο Γιάννης Αγραβάνης.

Οι 14 παίκτες είναι οι εξής: Γιάννης Αγραβάνης (Χαρίλαος Τρικούπης), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Νίκαιας), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ).