Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Νίκος Νικολόπουλος μίλησε για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα U21 που θεσπίζει η ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο web radio της ΕΟΚ:

Για τη δημιουργία του Πανελληνίου πρωταθλήματος U21: «Διοργανώνουμε αυτό το έξτρα πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκριθούν και οι ομάδες. Διοργανωνόταν στη Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει ατονήσει. Εμείς πάμε να δώσουμε ένα καινούργιο κίνητρο, ένα ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν τα παιδιά που έχουν ένα κενό, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, σ’ αυτές τις ηλικίες 18-21».

Για το στόχο και το πλάνο του τουρνουά: «Αρχικά, ως βασική σκέψη είναι η αναβίωση αυτού του πρωταθλήματος και η δημιουργία ενός Πανελληνίου που θα έχει σκοπό τη συμμετοχή αυτών των παιδιών. Θα διεξαχθεί με γεωγραφικά κριτήρια, για να μη βάλουμε τις ομάδες σε μεγάλες μετακινήσεις. Όλα θα εξαρτηθούν απ’ τη συμμετοχή, γι’ αυτό δώσαμε και κίνητρα ότι μπορούν να υπάρξουν συμμετοχές και με σύμπραξη ομάδων μιας περιοχής, όχι μόνο αυτοτελείς, που μπορούν να δημιουργήσουν μια ομάδα με παίκτες πολλαπλών ομάδων».

Για τη δυνατότητα να παίξουν και μερικά παιδιά κάτω των 18: «Δώσαμε και τη δυνατότητα να υπάρχουν και 6 παιδιά μετά το 2004. Το ότι ξεκινάει απ’ το 2002-2003-2004 και θα υπάρχουν και 6 παιδιά εκτός αυτών, ακριβώς για ν’ αποφύγουμε την αμιγώς συμμετοχή εφηβικών ομάδων. Κύριο μέλημά μας είναι να παίξουν αυτές οι ηλικίες, που δεν έχουν πρωτάθλημα να συμμετάσχουν. Φέτος είναι αυτές οι ηλικίες, του χρόνου θα είναι ένα χρόνο πιο μπροστά, δηλαδή 2003-2004-2005. Αυτές οι ηλικίες είναι που δεν έχουν πρωτάθλημα και ο στόχος είναι αυτά τα παιδιά, αυτών των ηλικιών να πάρουν παραπάνω παιχνίδια, μήπως και κάποιοι κερδίσουν απ’ αυτή τη διαδικασία την ανάπτυξη των παιδιών μέσα απ’ τα παιχνίδια».

Για το αν θα προλάβουν οι ομάδες να το οργανώσουν μέχρι τη 1η Αυγούστου που είναι η προθεσμία των δηλώσεων: «Το ‘χουμε ανακοινώσει εδώ και αρκετό καιρό και πιστεύω ότι διαβάζουν με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις μας οι περισσότερες ομάδες. Ήδη έχει μπει στο μυαλό τους και ήδη το συζητούν. Εμείς το έχουμε ανακοινώσει, το είχαμε πει ότι θα το δημιουργήσουμε, το αναφέρουμε και μέσα στη Γενική Προκήρυξη, το είχαμε πει και σε ζουμ που κάναμε με όλες τις ομάδες και τις Ενώσεις, ότι είναι επιτρεπτή η σύμπραξη, το είχε δηλώσει και ο Πρόεδρος. Είναι 20 μέρες ακόμη, αλλά το ‘χουν δουλέψει στο μυαλό τους. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι».