Ο Άγγελος Παπανικολάου δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του Λευτέρη Αυγενάκη περί παραπλάνησης του Πρωτοδικειου από την ΕΟΚ κι έδωσε τη δική του αιχμηρή απάντηση.

Με ιδιαίτερη κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού, στην οποία καταγγέλλεται η παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών, μέσω εικονικών αντιδικιών σωματείων του μπάσκετ σε συμπαιγνία με την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Δεδομένου οι εκλογές αποτελούν την κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας και το ύψιστο δικαίωμα έκφρασης της λαϊκής βούλησης, θα περιμέναμε από τον υφυπουργό Αθλητισμού το αυτονόητο:

· Άμεσος έλεγχος των εκκρεμών αιτήσεων από πλευράς των σωματείων…

· Να συμπεριληφθούν τάχιστα στο μητρώο όλα τα σωματεία που διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις…

Αντ’ αυτών διαπιστώσαμε ότι το μητρώο παρέμενε ερμητικά κλειστό αρκετούς μήνες λόγω ανεπαρκούς υπαλληλικού προσωπικού και ουδείς προέβη περίπου 5 μήνες τώρα σε έλεγχο των αιτήσεων, παρ’ ότι γνωρίζουν άπαντες πότε και που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Αντί να εξυπηρετήσουν τα σωματεία από τις ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες που επιβλήθηκαν, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κυβέρνηση που έχει ψηφιοποιήσει όλες τις λειτουργίες απλοποιώντας τη ζωή των πολιτών, αυτοί δυσκολεύουν τα πράγματα λες και ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να επιβάλλει το δικό του αποτέλεσμα στις εκλογές της 30ης Μαΐου.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον αθλητισμό διαπιστώνοντας ότι ο υφυπουργός θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω όλων, κρίνοντας ακόμα και δικαστικές αποφάσεις! Η διάκριση των εξουσιών μεταξύ εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, άλλωστε, συνιστά μια θεμελιώδη έννοια της σύγχρονης δυτικής Δημοκρατίας…

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στον αθλητισμό, καθώς τα ίδια σωματεία μπορεί να επιχορηγούνται από την ΓΓΑ, άρα κατέχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (αθλητική αναγνώριση, αγωνιστική παρουσία), αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές…

Κι αυτό είναι έργο αποκλειστικά του υφυπουργού Αθλητισμού… Και μάλιστα, όλως τυχαίως λίγη ώρα μετά την έκδοση της σημερινής απόφασης, που δικαιώνει την προσωρινή Διοικηση της Ε.Ο.Κ.

Καλά, που έχουμε και τους αρχαίους σοφούς, προκειμένου να πορευόμαστε στα δύσκολα και να παρηγοριόμαστε στα ανεκδιήγητα και τα τραγελαφικά. «Αρχή άνδρα δείκνυσι», είχε πει ο Βίας από την Πριήνη της Ιωνίας.