«Η διαιτησία, για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας, θεωρώ ότι πρέπει να εμπεριέχει διαφορετικά “υλικά” και έναν πλουραλισμό, μακριά από εξαρτήσεις και συγκεντρωτισμό. Την τακτική αυτή θα ακολουθήσω και στον σχηματισμό της ΚΕΔ, μέλη της οποίας θα προέρχονται τόσο από την ΟΔΚΕ, όσο και από τον ΕΣΑΚΕ».

Για τους Βαγγέλη Λιόλιο και Παναγιώτη Φασούλα: «Είναι σαφές ότι για να ξεπεραστούν οι τυπικές δυσκολίες, τόσο του κύριου Λιόλιου όσο και του κύριου Φασούλα, ψηφίστηκαν διατάξεις στην Βουλή. Ως εκ τούτου, το ερώτημα δεν είναι πως το αντιμετωπίζω προσωπικά το θέμα, αλλά ποια είναι η άποψη του εκλογικού σώματος. Έχω επισημάνει επανειλημμένως σε ανακοινώσεις μου, ότι τπ “ναι μεν, αλλά” τα “δύο πόδια σε δύο βάρκες” δημιουργούν ακανθώδη ζητήματα. Προσωπικά τάσσομαι κατά της κλειστής λίγκας, που επιχειρείται να επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο του μπάσκετ. Η FIBΑ αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του Μπάσκετ στην Ευρώπη και είναι, αναντίρρητα, ο ενιαίος φορέας ανάπτυξης του αθλήματος».

Για την σχέση του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και για τους στόχους του, σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές: «Αν η μοναδική κατηγορία που μου προσάπτουν, εν μέσω προεκλογικής διαδικασίας, είναι ότι εκτιμώ και τιμώ τον κύριο Βασιλακόπουο, τότε νίωθω διπλά κερδισμένος. Έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό μπάκσετ και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Απλά εγώ συνεχίζω να το δηλώνω δημοσίως, ενώ οι συνυποψήφιοι το “έκοψαν μαχαίρι” για προεκλογικούς λόγους. Θέλετε να θυμηθούμε τι έλεγε ο κύριος Λιόλιος για τον κύριο Βασιλακόπουο όταν ανέβαινε τις κατηγορίες δύο – δύο και βρέθηκε στην Α1; Ή τις δηλώσεις του κύριου Φασούλα για τον πρόεδρο της ΕΟΚ, όταν βρισκόταν στο μισθολόγιο της Ομοσπονδίας; Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας και δεν έχω λάβει ούτε μισώ ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερα. Πολλοί τάζουν λαχούς με πετραχήλια… Οι Ομοσπονδίες δεν είναι επιχειρήσεις και οι ομάδες δεν είναι εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι δε πρόεδροι των Ομοσπονδιών δεν είναι επαγγελματίες και CEOs, ούτε βέβαια και οι παράγοντες των κυττάρων του μπάσκετ. Γι’αυτό και ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή, ότι ως πρόεδρος της ΕΟΚ δεν προτίθεμαι να λάβω ούτε ευρώ ως αμοιβή, κάτι που αναφέρει ο αθλητικός νόμος. Ούτε βέβαια θα δημιουργήσω έμμισθες θέσεις. Σημαντικό μερίδιο των εσόδων θα επιστρέφει ετησίως στα ερασιτεχνικά σωματεία».

Για την Εθνική: «Την 1η Ιουνίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τις εκλογές της ΕΟΚ, ξεκινά η προσπάθεια της Εθνικής με προπονητή τον Ρικ Πιτίνο».