Τηλεδιάσκεψη ζήτησαν ομάδες της Basket League που κάνουν λόγο για συμφωνία-πρόκληση της ΕΡΤ με τον Ολυμπιακό ύψους 450.000€ για να δείχνει φιλικά παιχνίδια κάθε Δευτέρα, τη στιγμή που οι περισσότερες ΚΑΕ… πήραν ψίχουλα.

Φωτιές φαίνεται πως άναψε η συμφωνία μεταξύ της ΕΡΤ και του Ολυμπιακού για την μετάδοση των φιλικών αγώνων των «ερυθρολεύκων» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Οι Πειραιώτες μπορεί εντός των συνόρων να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α2, ωστόσο το πόσο που θα λάβουν θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η κεντρική διαχείριση για αρκετές ομάδες της Basket League. Για την ακρίβεια, η πλειοψηφία των ομάδων της Α1 λαμβάνει κάτω από τα μισά χρήματα σε ετήσια βάση για μετάδοση 13-18 επίσημων αγώνων πρωταθλήματος.

Η κρατική τηλεόραση, η οποία είναι αυτή που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος, θα δώσει ένα πόσο της τάξεως των 450.000 ευρώ για την μετάδοση κάθε Δεύτερα της πρωτοβουλίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αγωνίζεται για «φιλανθρωπικό σκοπό» με ομάδες που θα αντιμετώπιζε αν λάμβανε μέρος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Αυτή η κίνηση της ΕΡΤ, ίσως είναι η αρχή για νέες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ, αφού προκάλεσε την αντίδραση ομάδων της Basket League, οι οποίες ζήτησαν να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί αυτό το θέμα.