Ο Λευτέρης Μποχωρίδης «σκαρφάλωσε» μία ακόμη θέση στη λίστα των παικτών του Άρη Midea με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League και πάει ολοταχώς για την πρώτη τετράδα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως σημειώνει ο ΕΣΑΚΕ…

*Ο διεθνής γκαρντ που διανύει την τρίτη θητεία του στην ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα του, έκανε την 130ή εμφάνιση του με αυτήν στο Πρωτάθλημα. Έτσι ανέβηκε στην 6η θέση της σχετικής λίστας από το 1992-93 αφού προσπέρασε έναν αντίπαλο του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και συμπαίκτη του για τρεις σεζόν (2017-20), τον Δημήτρη Φλιώνη.

Ο Μποχωρίδης θα «σκαρφαλώσει» όμως γρήγορα δύο ακόμη θέσεις στην ιστορική λίστα του Άρη Midea αφού απέχει δύο αγώνες από τον Γιάννη Σιούτη και τρεις από τον Γιώργο Σιγάλα.

*Μέσα από το ματς με την ΑΕΚ Betsson εξάλλου, ο διεθνής γκαρντ μπήκε στη 15άδα των ριμπάουντερ του Άρη Midea, στα χρόνια της Stoiximan Basket League. Με τα δύο που είχε στο ντέρμπι των «κιτρινόμαυρων», έφτασε τα 379 και άφησε πίσω του τον Βασίλη Σίμτσακ που είχε 378 στην τριετία 2014-17.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν τόσο ο πρώτος σκόρερ (19), όσο και ο πρώτος πασέρ (8) του Άρη Midea. Οι οχτώ ασίστ του είναι η διπλάσια επίδοση από την προηγούμενη καλύτερη από παίκτη των «κιτρινόμαυρων», αφού αυτή ήταν οι τέσσερις που είχε και πάλι ο Τολιόπουλος, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Carna. Οι οχτώ ασίστ πάντως δεν αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον διεθνή γκαρντ που είχε 10 στο ματς της 8ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με το Λαύριο Megabolt.

Ο Τολιόπουλος σημείωσε την 8η επίδοση +6 στον συντελεστή ασίστ/λαθών του φετινού Πρωταθλήματος, αφού πέραν των οχτώ ασίστ του είχε και δύο λάθη. Αυτός είναι και ο κορυφαίες συντελεστής από παίκτη του Άρη Midea στη σεζόν.

Έχοντας +8 στην «οικονομία» (8 ασίστ + 2 κλεψίματα + 0 τάπες – 2 λάθη), ο γκαρντ του Άρη Midea ισοφάρισε την τέταρτη μεγαλύτερη φετινή επίδοση.

*Ο Ίσμαελ Σανόγκο μπήκε στην 50άδα των ξένων ριμπάουντερ του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Με τα έξι που μάζεψε στο ντέρμπι, έφτασε τα 118 και ξεπέρασε τους Σέρχιο Κερούς και Ζίριους Ουίλιαμς που είχαν από 115.

Στον αντίποδα ο φόργουορντ από την Ακτή Ελεφαντοστού έβαλε το όνομα του στη λίστα των πέντε παικτών που είχαν τουλάχιστον 0/5 σουτ εντός πεδιάς, έχοντας 0/5. Σε αυτήν μπήκε μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Τσέισον Ραντλ της ΑΕΚ Betsson με 0/6. Ο Σανόγκο ισοφάρισε παράλληλα τη χειρότερη επίδοση διπόντων στη σεζόν, έχοντας 0/4. Σε αυτήν τη λίστα έχει θέση και ένας ακόμη παίκτης του Άρη Midea, ο Ρόνι Χάρελ που είχε επίσης 0/4 δίποντα στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Carna.

*Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Stoiximan Basket League που είχε 10 άστοχα σουτ εντός πεδιάς, αφού τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 4/14. Παράλληλα σημείωσε την 6η επίδοση 0/5 ή και περισσότερων τριπόντων, αφού είχε 0/5. Λίγο μετά πάντως τον ξεπέρασε σε άστοχα σουτ ο Άντριου Χάρισον του ΠΑΟΚ mateco (11).

Νίκη από καρμπόν, το σερί και το 3-1 μετά από οχτώ χρόνια

Το αποτέλεσμα του κυριακάτικου ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ήταν σχεδόν βγαλμένο από καρμπόν, από το αντίστοιχο περσινό. Ο Άρης Midea νίκησε με 75-64 ενώ στο ματς της 15ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος είχε επικρατήσει με 74-64.

Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Άρης Midea έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος και ισοφάρισε το περσινό, μεγαλύτερο σερί του αφού στη διάρκεια της περασμένης σεζόν είχε μετρήσει νίκες στα ματς της 7ης (με Καρδίτσα εντός), 8ης (με Λαύριο εντός) και της 9ης αγωνιστικής (με Ιωνικό εκτός).

*Οι «κιτρινόμαυροι» με αυτήν τη νίκη τους έφτασαν στο 3-1 και πραγματοποιούν την καλύτερη εκκίνηση τους από την περίοδο 2015-16. Τότε είχαν κάνει επίσης το 3/4 και μάλιστα με την ίδια σειρά αποτελεσμάτων. Είχαν χάσει στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας για να νικήσουν στη συνέχεια κατά σειρά τον Αρκαδικό εκτός, τον ΠΑΟΚ mateco εντός και το Λαύριο Megabolt εκτός έδρας.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση της στο φετινό Πρωτάθλημα αφού δέχτηκε 64 πόντους, μετά τους 69 από την Καρδίτσα Ιαπωνική και τους 70 από τον Απόλλωνα Carna.

Με τους 81 που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό, ο μέσος όρος του είναι κάτω από τους 70. Δέχεται 69 ανά αγώνα και παρότι βέβαια βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο της σεζόν, αυτή είναι μία επίδοση που ανάλογη της δεν σημείωσε στην τελευταία εξαετία. Η τελευταία σεζόν στην οποία ο Άρης Midea τελείωσε μία κανονική περίοδο με παθητικό μικρότερο των 70 πόντων, ήταν το 2015-16 όταν σημείωσε και την καλύτερη αμυντική επίδοση της ιστορίας του, δεχόμενος 67,73 πόντους κατά μέσο όρο.

*Παράλληλα η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της, για τα δεδομένα των τεσσάρων αγωνιστικών, στα αμυντικά ριμπάουντ (34), στα συνολικά ριμπάουντ (43), στα λάθη (9) και στα κοψίματα (4).

*Ο Άρης Midea είχε 14 ασίστ σε αυτό το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού τόσες είχε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Με αυτές έγινε η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Basket League, μετά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ mateco, που έφτασε και ξεπέρασε τις 12.000.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων βολών της σεζόν, παίρνοντας 27 πόντους από τη γραμμή του φάουλ έναντι των 25 που είχε μία εβδομάδα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ mateco στο ματς με το Περιστέρι bwin.

*Παράλληλα έκανε εξαιρετική δουλειά στα αμυντικά ριμπάουντ, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση με 34.

*Ρεκόρ περιόδου είναι και τα εννιά λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη Midea που ήταν και η πέμπτη συνολικά, μονοψήφια επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

*Στον αντίποδα, ο Άρης Midea έφτασε στη νίκη παρότι ισοφάρισε τις μικρότερες επιδόσεις του τόσο στα εύστοχα δίποντα (15 είχε και στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική), όσο και στα εύστοχα τρίποντα (6 είχε και κόντρα στον Απόλλωνα Carna). Παράλληλα σημείωσε τις χαμηλότερες επιδόσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα με το 45,45% στα δίποντα και το 23,07% στα τρίποντα.