Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται πως θα δώσει λύση στο πολύπαθο ελληνικό μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα στην Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισαν ζητήματα που άπτονται της μπασκετικής επικαιρότητας.

Από τον πρόεδρο του συνδέσμου κατατέθηκε ένα υπόμνημα με προτάσεις για μία σειρά από νομοθετικές αλλαγές που προτείνει λίγκα και μεταξύ άλλων αφορούν την φορολογία, τις εμπορικές χρήσεις των ΚΑΕ αλλά και την σχέση με την αστυνομία που λαμβάνει το 10% των εισπράξεων από τα γήπεδα. Από την πλευρά του υφυπουργού, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να μειωθεί η φορολογία στα μεγάλα συμβόλαια, ώστε οι ομάδες να έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο μπάτζετ και να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχει να κάνει τόσο με την σύμβαση για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις από την ΕΡΤ, όσο και για την κεντρική χορηγία του ΕΣΑΚΕ.

Παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Δημόσια Τηλεόραση να μειώνει το ποσό προς τις ομάδες λόγω της αποχώρησης του Ολυμπιακού, ξεκαθαρίστηκε ότι η τηλεοπτική σύμβαση με την ΕΡΤ θα ισχύσει με τους όρους που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. Την ίδια στιγμή, από πλευράς ΕΣΑΚΕ, μεταφέρθηκε η πληροφορία πως ο σύνδεσμος είναι κοντά σε deal με κεντρικό χορηγό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης Αυγενάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μπάσκετ, με την παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος να γίνεται σε ειδική εκδήλωση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΣτο Πήλιο ο Αγγελόπουλος
Επόμενο άρθροΟυάρντα: “Θα σας δω σύντομα”