Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Πολιτεία, ώστε να καταβληθούν στις ΚΑΕ ποσοστά επί των κερδών το στοιχήματος.

Την άνοιξη του 2021 οι ΚΑΕ πήραν μια σημαντική «ανάσα» μέσω της οικονομικής ενίσχυσης που τους ήρθε από το στοίχημα. Ήταν μια σημαντική συμφωνία που έφερε εις πέρας ο ΕΣΑΚΕ και ωφέλησε τις ομάδες, οι οποίες σε καιρό κρίσης και κορωνοϊού έβλεπαν τα έσοδά τους να μειώνονται επικίνδυνα.

Ωστόσο, η «τονωτική ένεση» των συλλόγων μέσω του στοιχήματος δεν σταματάει εκεί. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου και τα στελέχη του Συνδέσμου βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να ρυθμιστούν τα ζητήματα για την εξόφληση των ΚΑΕ. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του φόρου επί των κερδών των δελτίων που αποδίδεται από τις στοιχηματικές εταιρείες στο Ελληνικό Δημόσιο.

Βλέπετε, η καταβολή ποσοστού επί των κερδών του στοιχήματος στις ΚΑΕ ήταν ένα πάγιο αίτημα των ομάδων που θεσμοθετήθηκε και πλέον προβλέπεται από τον νόμο. Επί της ουσίας, επειδή ο νόμος εφαρμόζεται για πρώτη φορά, υπάρχουν σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο αποπληρωμής των ομάδων.

Ταυτόχρονα, τα στελέχη του ΕΣΑΚΕ κάνουν προσπάθειες προκειμένου να υυυπάρξει περαιτέρω ενίσχυση για τις ΚΑΕ που στερούνται εσόδων εδώ και δύο χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι εξελίξεις στο εν λόγω μέτωπο αναμένονται σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες της Stoiximan.gr Basket League λαμβάνουν εγγυημένα έσοδα ύψους 6.300.000 ευρώ από τις συμφωνίες που έχουν γίνει κεντρικά από τον ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ και την Stoiximan, τον μεγάλο χορηγό του πρωταθλήματος.