Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ Εφήβων με τον Παναθηναϊκό να κατακτάει την πρώτη θέση, κερδίζοντας το Περιστέρι με σκορ 83-69. Η διοργανώτρια αρχή της διοργάνωσης, σωστά τίμησε τους δύο φιναλίστ με μετάλλια και Κύπελλο κι εδώ να σας πληροφορήσουμε πως οι πράσινοι, προκρίθηκαν κατευθείαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα των δυτικών προαστίων, θα δώσει προκριματικούς αγώνες, για να βρεθεί στο μίνι-τουρνουά, όπου θα παίξουν οι καλύτερες ομάδες απ’ όλο το παιχνίδι.

Την Κυριακή το μεσημέρι έγινε γνωστή και η ομάδα, που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα στην Α ΕΣΚΑ κι αυτή είναι τα Εκπαιδευτήρια ‘Ο Πλάτων. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας άνθρωπος της μεγαλύτερης Ένωσης της Αθήνας στο δημοτικό στάδιο Στέλιος Καλαϊτζής, ώστε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση κι ενδεχομένως να βράβευε την προσπάθεια των παιδιών του Πλάτωνα, που κατέκτησαν την τρίτη θέση. Στον τελικό με Παναθηναϊκό και Περιστέρι, είδαμε τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ Γιάννη Αλεξόπουλο να κάνει την απονομή στη νικήτρια ομάδα, ενώ τα μετάλλια έδωσαν οι Επικεφαλείς των Επιτροπών Κοριτσιών και Αγοριών Κατερίνα Θειακού-Σπίνου και Νίκος Βαρελάς. Το χάλκινο μετάλλιο ή έστω η παρουσία ενός ανθρώπου της ΕΣΚΑ, ώστε να πουν ένα «μπράβο» στα παιδιά του Πλάτωνα, αλλά και σε εκείνα της Κηφισιάς, μάλλον δεν ήταν στις προτεραιότητες των ανθρώπων της Ένωσης.

Το ενδιαφέρον για το αναπτυξιακό μπάσκετ είναι μηδαμινό και δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά κι από τα απλά πράγματα…