Η Ελλάδα τον ευχαρίστησε, η ΕΟΚ αποκατέστησε την τάξη, η φανέλα του Γκάλη αποσύρθηκε μέσα σε αποθέωση και με τον μύθο Νικ να ξεσπά σε κλάματα από συγκίνηση, ενώ το κοινό τραγουδούσε το όνομα του κορυφαίου Έλληνα αθλητή όλων των εποχών.

H απόλυτη αποθέωση για τον ένα και μοναδικό Νίκο Γκάλη! Το ΟΑΚΑ στο… πόδι στη μεγάλη μέρα τιμής του Έλληνα «θρύλου», με τη φανέλα του με το νούμερο «4» να ανεβαίνει στον ουρανό του γηπέδου και να γνωρίζει δακρυσμένος και συγκινημένος την αποθέωση από 10.000 και πλέον φίλους του μπάσκετ.

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού, τιμήθηκε από την ΕΟΚ για την προσφορά του και στην Εθνική ομάδα με κολοφώνα της καριέρας του την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ο Νικ μπήκε στο γήπεδο μέσα σε αποθέωση από το κοινό, χαιρέτησε τον κόσμο και έναν-έναν όλους τους παίκτες της Ελλάδας και της Σλοβενίας μερικά λεπτά πριν το τζάμπολ του σπουδαίου -από κάθε άποψη- φιλικού αγώνα.

Το γαλανόλευκο νούμερο «4» που ίδρωσε, μάτωσε και δόξασε ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, ανέβηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ, με τον ίδιο να παρακολουθεί συγκινημένος το τελετουργικό της απόσυρσης και να ακούει με δάκρυα στα μάτια το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των Ελλήνων φιλάθλων.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μεγάλη στιγμή» είπε ο Γκάλης με τρεμάμενη φωνή και όλο το γήπεδο δεν έπαψε να φωνάζει το όνομά του.