Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στην ικανότητα των παικτών να αλλάξουν πράγματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τη Γεωργία, στη δεύτερη μέρα του τουρνουά «Ακρόπολις», παρά τη λάθος προσέγγιση στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε τον Σλούκα να… ξυπνά την Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Γεωργία, και τόνισε πως ο τρόπος που ήρθε αυτή νίκη με 80-67 ήταν ένα ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η ομάδα.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

«Βγήκαν συμπεράσματα, χωρίς αμφιβολία τα φιλικά είναι προπόνηση για εμάς. Ιδιαίτερα έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι το χρειαζόμασταν. Είχαμε ένα ημίχρονο που παίζαμε λάθος επιθετικά αλλά ήμασταν καλοί αμυντικά και μείναμε στο παιχνίδι με άσχημα ποσοστά. Αλλάξαμε την άμυνα και τον τρόπο παιχνιδιού και αυτό χρεώνονται οι παίκτες. Κατάλαβαν τι λειτούργησε λάθος και το άλλαξαν, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ήρθαν παιδιά από τον πάγκο όπως ο Λούντζης, ο Κασελάκης, ο Γόντικας και μας έδωσαν πράγματα. Ο Σλούκας μας δίνει άλλη διάσταση, ο Θανάσης έπαιξε με το μυαλό του Σενγκέλια και θυσιάστηκε για την ομάδα. Μας βοηθούν όλα στο να γίνουμε ομάδα».

Για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Η ομάδα παίζει διαφορετικά με τον Γιάννη γιατί μπορεί να καλύψει χώρους και στην άμυνα. Αυτό θα συμβεί και για αυτό το χρειαζόμασταν το παιχνίδι».

Για τη διαφορετική εικόνα σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο: «Είναι φυσιολογικό ακόμα και σε ομάδα 10 μηνών να έχεις σκαμπανεβάσματα. Όλα τα χειροκροτήματα πηγαίνουν στους παίκτες που με την εμπειρία τους αλλάζουν πράγματα. Εξαιρετική δουλειά από το σταφ αλλά μπράβο στους παίκτες».

Για το πώς νιώθουν οι παίκτες με τον Γιάννη: «Είναι πρωταγωνιστές όλοι στον ρόλο τους, ήρθαν παιδιά από τον πάγκο και βοήθησαν και αυτό σημαίνει ομάδα. Όπως ο Λούντζης που δεν αγωνίστηκε στο ημίχρονο και ήρθε στο δεύτερο να δημιουργήσει και να παίξει κάποιες άμυνες».