Δύο ακόμη πολύ μεγάλα φιλικά θα δώσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο (25/8-10/9). Η «επίσημη αγαπημένη» θα φιλοξενήσει στο ιστορικό τουρνουά «Ακρόπολις» την Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς στις 8 Αυγούστου και την Ιταλία δύο μέρες μετά στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως θα προηγηθούν τα δύο φιλικά με την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, στις 2 Σεπτεμβρίου στη Λιουμπλιάνα και δύο μέρες μετά στο ΟΑΚΑ, ενώ η ελληνική ομάδα θα παίξει με τις ΗΠΑ στις 18 και τη Γερμανία στις 19 του μήνα στο Άμπου Ντάμπι.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το τουρνουά AEGEAN Ακρόπολις επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι και δίνει ραντεβού για ένα τριήμερο πολλών… αστέρων στο ΟΑΚΑ. Ελλάδα, Σερβία και Ιταλία θα αναμετρηθούν 8-10 Αυγούστου, στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023!

Η αυλαία θα ανοίξει με τον αγώνα Ελλάδα – Σερβία (8/8), θα συνεχιστεί με την αναμέτρηση Σερβία-Ιταλία (9/8) και Ιταλία-Ελλάδα (10/8) σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, στο οποίο είναι σίγουρο ότι η Εθνική Ομάδα θα νιώσει για μία ακόμη φορά την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού!

Το τουρνουά Ακρόπολις γεννήθηκε το 1986 και φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» Σερβία και Ιταλία δεν είναι ξένες στο τουρνουά. Η Ιταλία έχει βρεθεί 13 φορές στην πρώτη τριάδα και τρεις φορές στην κορυφή της τελικής κατάταξης, ενώ η Σερβία έχει αγωνιστεί πέντε φορές φτάνοντας δύο φορές στην κορυφή. Συνολικά έχουν αγωνιστεί 27 χώρες και έξι μεικτές ομάδες ή κολλέγια από τις ΗΠΑ. Από το 2005 «σπίτι» του τουρνουά είναι το ΟΑΚΑ.